Nemzetiségi sporthétvégét nyitott meg Soltész Miklós

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke nyitotta meg a II. nemzetiségi sporthétvégét a Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban pénteken Pécsett.

A vasárnapig tartó rendezvényen magyarországi horvát, német, román, szerb és szlovák fiatalok alkotta labdarúgócsapatok vesznek részt.

Az államtitkár a sporthétvége megnyitóján hangsúlyozta: a szervezőknek, a nemzetiségi vezetőknek a rendezvénnyel az volt a céljuk, hogy találkozási pontot teremtsenek a magyarországi nemzetiségi fiataloknak.

Tavaly Szarvason tartották, az idén pedig Pécsett rendezik meg a sporthétvégét – tette hozzá. Egy-egy ilyen találkozó megmutatja, hogy az ország keleti, déli térségében, az ország közepén vagy bárhol vannak nemzetiségi barátaink, akikkel együtt lehet sportolni, táncolni, szórakozni – mondta az államtitkár, aki egyben sportszerű játékra szólította fel a résztvevőket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!