Női szerepek – vezetők a közéletből – pódiumbeszélgetés Albertirsán

A politikai véleményformálásban is aktív szerepet vállaló nők – Szentkirályi Alexandra, Fűrész Tünde és Máthé Zsuzsa – voltak a KDNP albertirsai szervezetének vendégei, akik most nem politikai témákról, hanem többek között a női szerepek megéléséről, a család és karrier összeegyeztetéséről, vezetői tapasztalataikról osztották meg tapasztalataikat.

Női szerepek-Vezetők a közéletből címmel pódiumbeszélgetést szervezett az albertirsai KDNP helyi szervezete, közel 100 vendéggel, köztük polgármesterek, helyettesek, intézményvezetők, cégvezetők, helyi vállalkozók részvételével. Az estet Jutasiné Klein Kitti a helyi KDNP elnöke moderálta. A meghívott előadók Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Fűrész Tünde a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért elnöke valamint dr. Máthé Zsuzsa a Szent István Intézet igazgatója voltak. Az igei köszöntést és imádságot Ujváriné Szabó Anikó, a Baptista Teológiai Akadémia nyelvi lektorátus vezetője tolmácsolta, a köszöntő verset pedig Petró Bendegúz adta elő.

                                                          Jutasiné Klein Kitti, Dr. Máthé Zsuzsa, Fűrész Tünde, Szentkirályi Alexandra

A beszélgetés rendhagyó módon nem politikai tematikájú volt, hanem egy kötetlen és nyitott beszélgetés keretében igyekeztek közelebb hozni a közélet jeles női szereplőit, és az ő szemszögükből rávilágítani néhány fontos témára és kérdésre. Bemutatkozásuk során szót ejtettek életútjukról, az őket ért pozitív tapasztalatokról, a motivációról mely eddigi pályafutásukat jellemezte és kiemelték, milyen fontos szerepet tölt be az életükben a biztonságot nyújtó családi háttér.

                                                                                                                                                 Szentkirályi Alexandra                                                   

Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy a folyamatosan bővülő családtámogatási rendszernek köszönhetően, a nők könnyebb helyzetben vannak manapság, hiszen a kormány által jelenleg is biztosított és egyre bővülő juttatások lehetővé teszik, hogy nem kell már választaniuk az anyaság és a karrier között. Személyes élményeivel támasztotta alá, hogy milyen energiával és nyugalommal tölti fel a gyermekével töltött idő, és mennyivel összeszedettebb és kiegyensúlyozottabb tud lenni a közös családi programok után, amikor visszatér a munkába. Számos pozitív példát említett, a hatékony csapatmunkáról kollégáival, a női vezetőként megélt tapasztalásairól és a fiatal kora miatti támadások, sztereotípiák leküzdéséről, melyek mindig csak előbbre viszik és megerősítik.

                                                                                                                                                            Fűrész Tünde

A Kopp Mária Intézet és Fűrész Tünde 13 éve élharcosa a családpolitika formálásának, egy olyan háttérintézmény, mely figyelve a folyamatosan változó igényeket, meghallgatva a családok problémáit, évről évre beépítve azt a támogatási rendszerekbe, segíti azok boldogulását. A szemléletváltás, mely 2010 óta megfigyelhető sosem engedte el a családok kezét és lehetővé tette, hogy kisgyermeket nevelő szülőnek lenni manapság könnyebb legyen, és ne a lemondással, küzdelemmel teli utat lássák maguk előtt, hanem egy lehetőségekkel és pozitív életszemlélettel kikövezett jövőképet.

                                                                                                                                                       Dr. Máthé Zsuzsa

Dr. Máthé Zsuzsa, közéleti és társadalmi témákban is napi szinten ír cikkeket és posztokat több fórumon. Számára fontos a folyamatos kommunikáció a családon belül, a fiatal generáció problémáinak, az őket foglalkoztató kérdéseknek meghallgatása és azonnali megválaszolása. Kiemelte, hogy mindig is szerencsés helyzetben volt, mert nemcsak a családjában érezheti a harmóniát, a közösség összetartó erejét és a folyamatos kommunikációt, hanem mindez a munkájában is visszaköszön. Kollégái csaknem családi légkörben, megértésben és teljes elfogadásban teljesítik a napi feladatokat, melyek így sokkal hatékonyabbak, gördülékenyebbek és eredményesebbek. Nyoma sincs az alá-fölé rendeltségi viszonyoknak, a hierarchikus cégvezetésnek vagy a nemi megkülönböztetésnek.

                                                          Jutasiné Klein Kitti, Dr. Máthé Zsuzsa, Fűrész Tünde, Szentkirályi Alexandra

A kérdések és válaszok által közelebb kerülhettek a résztvevők a közélet világához és egy emberközeli szemszögből ismerhettek meg női sorsokat, történeteket. Tanulságos és inspiráló volt hallgatni az életutakat, a jövőbeni terveket és a motivációt, mely minden nap erőt ad feladataik elvégzéséhez.

Az Albertirsai KDNP a nyári szünet után folytatja aktuálpolitikai, közéleti, társadalmi, kulturális és vallási tematikájú rendezvényeit, szeptembertől ismét várják az érdeklődőket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!