Nőnap - hisszük, hogy a nők családban betöltött szerepe pótolhatatlan kincs

„Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák azokat” - fogalmazza meg gondolatait Richard Wagner, a híres német zeneszerző.

Az ünnepeknek fontos szerepe van. Emlékeztetnek bennünket, hogy a hétköznapok rohanásában sem szabad megfeledkeznünk az igazán lényeges dolgokról. A nőnap mind közül egy kiemelkedő, különleges alkalom.

Simicskó István

A férfiak és nők sok dologban különböznek, de soha nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy egyenrangú felek. Hosszú a sora azoknak a hölgyeknek, asszonyoknak, akik a történelem során tudósként, művészként, politikusként kiemelkedőt alkottak, de ennél is többen vannak, akik nagy nyilvánosság nélkül, teljes odaadással, tudásuk legjavát nyújtva gazdagítják a társadalom és a szűkebb környezetük életét.

Mi, kereszténydemokrata politikusok hisszük, hogy a nők családban betöltött szerepe pótolhatatlan kincs. A magyar kormány ezért a családvédelmi intézkedései során mindig kiemelt figyelmet fordít a nők támogatására, hogy kényszerű választások helyett, mindenki szabadon dönthessen, hivatásában és magánéletében egyaránt kiteljesedhessen.

Köszönjük, hogy életünket és a világot szebbé, jobbá, teljesebbé teszik!

dr. Simicskó István
frakcióvezető