Oltási programról és nyitásról is kérdeztek a KDNP képviselői hétfőn az Országgyűlésben

A Somogy megyei kereszténydemokrata képviselőknek az Országgyűlés hétfői ülésén Rétvári Bence miniszterhelyettes válaszolt.

Mit tesz a kormány a fokozatos nyitás következő lépése érdekében?

Szászfalvi László, a KDNP frakcióvezető-helyettese a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldásáról kérdezett, azt tudakolva: mit tesz a kormány a fokozatos nyitás következő lépése érdekében? Szerinte világossá vált, hogy a járványt csupán korlátozásokkal nem lehet legyőzni, szükség van a vakcinára is, amelynek beszerzése érdekében a kormány mindent megtett. E közben a baloldal a járvány legyőzése helyett saját pártpolitikai céljait helyezte előtérbe – hangoztatta, oltásellenesnek nevezve a baloldalt.

Rétvári BenceRétvári Bence, az EMMI miniszterhelyettese, a KDNP alelnöke az Országgyűlés május 17-ei plenáris ülésén (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára közölte, a városállamokat nem számítva a világon 10-11 ország van, ahol magasabb az átoltottság, mint Magyarországon.

Kitért arra, hogy az egészségügyi rendszerek magyarnál gazdagabb országokban nem bírták a terhelést. Magyarországon minden betegnek jutott kórházi ágy, a kezeléshez szükséges gyógyszer, valamint ápolók és orvosok - sorolta.

 

Hogy halad az oltási program végrehajtása?

Móring József Attila, a KDNP frakcióvezető-helyettese interpellációjában az oltási program végrehajtásáról érdeklődött. Emlékeztetett: a járványra a hatékony megoldást egyedül a vakcina jelenti, és fontos volt, hogy a kormány gyors reagálásának köszönhetően időben kezdték meg az oltóanyagok beszerzését Magyarországon. Ma már hatféle vakcinával oltanak Magyarországon – tette hozzá.

Móring József Attila, a KDNP frakcióvezető-helyettese az Országgyűlés május 17-ei plenáris ülésén (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Emlékeztetett: a baloldal a kezdetektől látványosan támadta a keleti vakcinákat, de a kormány jó döntést hozott, amikor az oltóanyagok beszerzéséből nem csinált politikai kérdést.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: a baloldal végig támadta a védekezést, a kormány intézkedéseit, pedig azokat az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nyilatkozatai alátámasztották. A baloldal megpróbálta átpolitizálni a járványkezelést – vélekedett.

A kereszténydemokrata képviselő elfogadta az államtitkár válaszát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!