Orbán Viktor: Kedden mutatjuk be az ország történetének legnagyobb gazdasági akciótervét

A tervek szerint jövő szerdán születik meg a döntés arról, hogy a kijárási korlátozás a húsvéti ünnepekre is fennmarad-e – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szólt arról is, hogy jövő hét kedden jelentik be az ország történetének legnagyobb gazdasági ösztönző csomagját. Azt is bejelentette, hogy az év végéig 500 ezer forintos pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók.

Orbán Viktor miniszterelnök

Az Operatív Törzs ülése úgy zajlik, hogy először meghallgatjuk az aktuális jelentéseket az első helyen az egészségügyi, járványügyi jelentések vannak, 623 beteget jegyzünk most, és 26 halottunk van - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, utána
meghallgatjuk a határvédelmi jelentéseket, hiszen a határok lényegében le vannak zárva, de humanitárius folyosókat az áthaladás érdekében azért nyitunk.

Utána pedig annak az átállását az esetleges nagy rohamra, hiszen most még az elején vagyunk, tehát az egészségügyet próbára tevő nagy roham az még előttünk áll, erre készülünk most föl – mondta a kormányfő.
Ha meglenne a vakcina, mindenkit beoltanánk

Nehéz, lelkileg nem egyszerű az ország helyzete, így aztán a mienk sem, mert ugye arról van szó, hogy itt egy baj, ez a vírus, és a bajt az ember föl akarja számolni, tehát a vírust is meg akarja semmisíteni, el akarja pusztítani, de miután nincs vakcinánk, ezt nem tudjuk megtenni.

Mert ha meglenne a vakcina, akkor mindenkit beoltanánk, megköszönnénk, hazamennénk, és folytatódna az életünk úgy, ahogy előtte volt - mondta a kormányfő. Orbán Viktor kijelentette, de nincsen vakcina, és a szakemberek, meg a tudósok azt mondják, hogy ebben a helyzetben egyetlen lehetőség van, egy megoldás, hogy lassítani kell a vírus terjedését.

Orbán Viktor: Harcolni kell minden egyes emberéletért

A kormányfő elmondta  ennek meg egyetlen eszköze van, hogy a találkozásainkat a lehető legminimálisabbra csökkentjük, és ennek a munkálatait végezzük mindennap.

Hozzátette: és van még egy dolog, amit tennünk kell, mert aki fertőzést kapott, az megbetegedhet, és aki megbetegedett, az lehet nagyon beteg, és aki nagyon beteg, az meg is halhat, ezért aztán a másik dolog, amit tennünk kell, hogy harcolnunk kell minden egyes ember életéért, megpróbálunk megmenteni minden bajba került magyart, megharcolunk értük. Minél fegyelmezettebben védekezünk, annál inkább mederben tudjuk tartani a járványt - tette hozzá.

Szerdán döntenek a kijárási korlátozás jövőjéről

Huszonhárom napja hirdettük ki a veszélyhelyzetet, és azt kell mondanom, hogy köszönetet kell mondanunk, le a kalappal mindenki előtt, aki a frontvonalban harcol, meg aki a hátországban dolgozik, azelőtt is az orvosaink kiválóak, az ápolónők föl vannak készülve, mentősök kötésig állnak a munkában, járványügyi szakemberek a helyükön, rendvédelmi dolgozók, katonák tisztességesen teszik a munkájukat, és az ellátást biztosítók az élelmiszerboltokban, a gyógyszertárakban, a fuvarozók, szóval, mint mindenki és az édesanyák, talán az egy fontos dolog, mert látom itt a családomban is, hogy az nehéz.

A kijárási korlátozással kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, szerdán döntenek annak jövőjéről orvosi, járványügyi és rendőri elemzések alapján. Szavai szerint a húsvét alkalmat ad a vakcina megszületéséig tartó időszakra történő berendezkedésre, és arra is, hogy szembenézzünk a félelmeinkkel.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kommunizmusban is tudták, hogy előbb-utóbb kiszorítják az oroszokat, de azt nem tudták, hogy addig mi lesz.

Most is ez a helyzet, mert csak másfél év múlva lesz vakcina, és hogyan lehet addig berendezni az életünket  - mondta a kormányfő. Egy alattomos, nehezen elképzelhető ellenséggel állunk szemben - tette hozzá. Két vírus ellen küzdünk: az egyik a félelem, a másik pedig a vírus. Vannak olyan csoportok, akiknek le kell győznie a félelmet - mondta a kormányfő.  A papoknak és az állami vezetőknek, a rendőröknek, a katonáknak és az orvosoknak le kell győzniük a félelmet  - mondta Orbán Viktor. Talán húsvét alkalmas arra, hogy átgondoljuk azt, hogy hogyan akarjuk megszervezni az életünket - tette hozzá.

Brüsszel nem a vírussal, hanem velünk foglalkozik

Orbán Viktor nem csinál ideológiai kérdést abból, hogy honnan jön a segítség. Bár igaz, hogy a Türk Tanácstól és a kínaiaktól érkezett segítség - tette hozzá. Egy légihidat kellett építeni Kína felé, érkezett egy teljes maszkkészítő gyártósor is már. A kormányfő szólt arról is, hogy egy megfelelő vezénylési terv létezik, amelynek mentén dől el, hogyan kell átcsoportosítani az erőket az egészségügyben, ha tömegessé válik a fertőzés.

Brüsszel velünk foglalkozik és nem a vírussal  - mondta Orbán Viktor.  Nekünk minden magyar élet elvesztése fáj, és nem lehet senkinek fontosabb dolga, hogyan lehet több életet megmenteni.  Brüsszelben burokban élnek és osztják az észt, és nem azzal foglalkoznak, hogyan lehet több életet megmenteni - mondta a kormányfő.

Járványügyi alapot állít fel a kormány - mondta a kormányfő.  Minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap az év végéig - jelentette be Orbán Viktor.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar parlament gőzerővel dolgozik. Tényszerűen hamisak azok az állítások, amikkel az ellenségeink dolgoznak - tette hozzá.  Akkora jogköröm van most, mint amennyi a francia elnöknek békeidőben.  A kormányfő megismételte, hogy egy Soros György vezette hálózat áll a mostani támadások mögött.

Így nézhet ki a gazdaságélénkítési terv

A mostani gazdasági válsággal kapcsolatban azt mondta, hogy nem meghátrálni és védekezni akarnak, hanem támadni. Nem akarjuk feladni a céljainkat - mondta Orbán Viktor.  Most megváltoztak a körülmények, de a korábban kitűzött célokat nem szabad feladni.
Nem szabad visszakanyarodni a segélyalapú gazdasághoz - mondta a kormányfő.

Kedden mutatjuk be az ország történetének legnagyobb gazdaságélénkítési tervét, aminek az elő két fejezete a munkahelyek megőrzéséről és új munkahelyek teremtéséről szól majd. Ha nem sikerül ezeket megvalósítani, akkor a végén az IMF és a Soros-féle spekulánsok állnak - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor bízik benne, hogy az ellenzék is belátja, hogy most nem a politikai viták ideje van. Annyi munkahelyet kell teremteni, amennyi a járvány miatt megszűnt. A kormányfő szólt arról is, hogy hitel nélkül nem lehet ingyenpénzhez jutni, és ez egy nagyon fontos szempont a mostani tervezések során.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!