Orbán Viktor: A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap

Mindenkit meg fognak keresni decemberben, akinek lejár a védettségi ideje, és értesíteni fogják arról, hogy ez bekövetkezett, a megkeresések online történnek majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Szólt arról is, hogy Brüsszel azt szeretné, hogy a bevándorlás, energia-áremelés, és gyermeknevelési kérdésekben engedjen a kormány, de ez nem történik meg, ezért akarnak változást az itthoni kormányban - derúl ki az Origó összefoglalójából.

Az elmúlt két hétben az emberek biztonsága az oltásoknak köszönhetően jelentős mértékben nőtt – hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint a számok is magukért beszélnek, hiszen az oltási akció során csütörtök estig eddig egymillió oltást sikerült beadni, ebből 115 ezren az első, 800 ezren pedig a megerősítő, harmadik oltást kérték.A harmadik oltásokat tekintve egészen száguldunk, a magyar lakosság 27 százaléka vette fel a harmadik oltást itthon, míg az uniós átlag 10 százalék körül van - rögzítette a kormányfő, aki szerint a legnagyobb ajándék, amit idén egymásnak adhatunk, ha oltakozunk, ezért a kormány újabb akcióhetet fog indítani. A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap.

Mindenkit meg fognak keresni

Bár nagy terhet jelent az egészségügy számára az oltási akciópontok felállítása, de eddig ők is és az őket segítő katonák, rendőrök is jól állták a sarat – rögzítette Orbán Viktor, majd megjegyezte: Ausztriában azért kell zárni, mert a kórházi ellátási kapacitás gyengébb, mint Magyarországon, nekik arányaiban kevesebb bevonható kórházi ágyuk van.

Orbán Viktor

A kormányfő megerősítette, hogy mindenkit meg fognak megkeresni decemberben, akinek lejár a védettségi ideje, és értesíteni fogják arról, hogy ez bekövetkezett. A megkeresések online történnek majd – tette hozzá.

– A pedagógushiány nem kellemes dolog, de ha a gyerekeink nagy számban betegszenek meg, az még nagyobb baj – fogalmazott Orbán Viktor arra a kérdésre válaszolva, hogy sokan elhagyhatják a tanítói pályát azért, mert kötelező az oltás számukra. – Nekünk szülőknek a gyerekünk a legfontosabb – rögzítette a kormányfő, aki arra kérte a pedagógusokat, hogy ezt értsék meg.

Az új omikron variánssal kapcsolatban a kormányfő úgy fogalmazott, hogy egyelőre még bizonytalan minden, és a tudósok közt nincs még konszenzus például arról, hogy mennyire fertőz, milyen konkrét tünetei vannak, de ennek ellenére jobb az óvatosság.

Ezért kell a népszavazás

Orbán Viktor a gyermekvédelmi törvényről azt mondta, hogy a saját gyerekeink nevelése ügyében megvan a véleményünk és ebbe sem az Európai Bizottság, sem a velencei bizottság nem szólhat bele.

Fontos, hogy a gyermekeink magyarok legyenek, és vigyék tovább a kultúránkat. Ezt a pozíciót fogjuk védeni

– mondta a kormányfő. „Ha így gondolkodunk, akkor meg kell védeni ezt az álláspontot.

Nyugaton van egy hullám, ami nem tartja tiszteletben a szülők azon jogát, hogy a szexuális nevelés csak a szülő dolga" – mondta.

A kormány egyedül nem tudja megvédeni a magyarok érdekét, és ezért van szükség a népszavazásra. Hasonló történt 2016-ban is – emlékeztetett Orbán Viktor. Magyarország egy népszavazással megvédte magát, és most ugyanezt kell tenni. A helyzet az, hogy valóban zsarolnak minket, de ami jár, az jár – tette hozzá.

A gazdaságunk az egységes európai piac része, a pénz nekünk jár, és ezt a helyzetet nem lehet hosszútávon fenntartani

– mondta a kormányfő. Ez egy idegjáték is – tette hozzá.

Orbán Viktor: A zsarolásnak nincs ténybeli alapja

Orbán Viktor elmondta, hogy a zsarolásnak nincsen meg a ténybeli alapja. Magyarország egy normális ország ebben a pillanatban, de óriási a nyomás. Ha nem lenne fontos ez az ügy, akkor az Unió nem akarná, hogy vonjuk vissza a gyermekvédelmi törvényt – fogalmazott.

Igenis fontos ez az ügy Brüsszel számára, mert elvárják azt, hogy az LMBTQ- aktivistákat engedjük be az iskolákba, óvodákba. Ha nem lenne fontos ez az ügy, akkor Brüsszel nem csinálna balhét – hangsúlyozta a kormányfő.

Egy választás nem egy délutáni kiruccanás, hanem egy komoly dolog, és arról szól, milyen lesz a jövőnk.

Brüsszel azt szeretné, hogy a bevándorlás, energia-áremelés, és gyermeknevelési kérdésekben engedjen a kormány, de most ez nem történik meg, ezért akarnak változást - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a nagy energiacégek nem fogják áthárítani a többletköltségeiket a fogyasztókra, és a veszteségeket nekik kell állniuk. A kormány döntött arról, hogy 33 ezer kisvállalkozó beléphet az egyetemes szolgáltatói díjszabásba. Az árbevételüknek 4 milliárd alatt, és 10 fő alatt kell lennie, hogy belépjenek ebbe – ismertette a kormányfő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!