Orbán Viktor: Rendet kell tenni, teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben!

Magyarország erős ország, több alkalmas államfőjelölt közül esett a döntés Sulyok Tamásra – mondta a kormányfő a Kossuth Rádióban.

Orbán

A kormányfő a Fidesz-KDNP kétnapos kihelyezett frakciülése után tért vissza Budapestre. Balatonalmádiban jelentették be: Novák Katalin lemondása után Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik államfőnek.

Az első kérdés rögtön az új köztársasági-elnökről érkezett.

Magyarország egy erős ország, több alkalmas államfőjelölt is volt

Orbán Viktor elmondta: ő tette a javaslatot a frakciónak, mert ezt mondja ki a szabályzat, de a valóságban hosszas egyeztetések után hozták meg a döntést, mert egy ilyen lépést nem lehet elkapkodni. 

A miniszterelnök elárulta:

UTOLSÓ KÖRBEN A FIDESZ-ELNÖKSÉG IS MEGTÁRGYALTA AZ ÁLLAMFŐJELÖLÉS KÉRDÉSÉT."

„Magyarország egy erős ország. Ugyan most baj van, mert lemondott az elnökasszony, de minden bajban van reménysugár is. Amikor körbenéztünk, bőven találtunk a tisztség betöltésére alkalmas magyarokat” – tette hozzá Orbán. A kormányfő közölte, hogy az országnak kijáró tisztelet miatt is megfontolt döntést kellett hozni. Végül Sulyok Tamásra esett a választás.

A miniszterelnök megismételte a múlt heti évértékelőben elmondottakat:  egy kegyelmi döntés miatt alakult ki a mostani helyzet. A kegyelmi kérvényről az elnök és nem a kormány dönt. Egy olyan kegyelmi ügyben történt döntés, amiben nemet kellett volna mondani. Megbomlott a nemzeti egység a kegyelmi döntés miatt, mert egy olyan ügyben született, amiben teljes a társadalmi egyetértés.

PEDOFILBŰNCSELEKMÉNYEKHEZ KAPCSOLÓDÓ ÜGYEKBEN NEM LEHET PARDON"

– emelte ki.  

Orbán ezután bejelentette, hogy teljes vizsgálat indul a gyermekvédelmi intézményekben. Lehetetlen, hogy egy olyan ember, mint a bicskei gyermekotthon vezetője ennyi ideig a helyén maradhatott. Ki kellett volna tűnnie, hogy itt baj van, és ennek oka, hogy nem felelt meg az alkalmassági vizsgálatnak. 

ITT MOST RENDET KELL TENNI"

– tette hozzá Orbán Viktor.

Kapuzárási pánik Brüsszelben

A kormányfő ezután arról beszélt, hogy szigorítani kell a gyermekotthonok dolgozóinak kiválasztási folyamatán, alkalmassági, szexuális irányultsági szempontok alapján is.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy nem akar megfelelni a brüsszeli kívánalmaknak a gyermekvédelem ügyében sem. Abból kell kiindulni, mit akarnak a magyarok, szögezte le. A gyermekek szexuális nevelés a szülők felelőssége, nem akarunk az intézmények környékén LMBTQ-aktivistákat látni – jelentette ki a kormányfő, aki szerint Brüsszelben kapuzárási pánik van: a mandátumuk végéhez közeledő bürokraták azt gondolják, hogy lerendezik azokat dolgokat, ( LMBTQ, migráció) amiket eddig nem sikerült.

MOST EGY AGRESSZÍV IDŐSZAK VAN, DE KI KELL BEKKELNI, MÁR NINCS SOK HÁTRA JÚNIUSIG” 

– tette hozzá.

A kormányfő az LMBTQ-nyomulás miatt nem aggódik annyira, mivel „10-ből 11 magyar elküldené az LMBTQ-propagandistákat oda...”. Azonban a migrációs téma már veszélyesebb a miniszterelnök szerint, mivel komoly zsoldoshadsereg képviseli Soros György érdekeit hazánkban is.

„Ennek a konlfiktusnak nincs harctéri katonai megoldása”

Az orosz-ukrán háborúról Orbán kijelentette, hogy a béke és háború közötti különbségtétel nehéz része a politikának, de a realitások az elejétől látszottak. „Az alapvető matematikai tények alapján látszik, hogy Ukrajna nem győzheti le az oroszokat, ha a Nyugat nem segít be” – mondta Orbán. Szerinte a NATO kizárta a katonai beavatkozást. „Ennek a konlfiktusnak nincs harctéri katonai megoldása. Egy békefolyamatra van szükségünk” – mondta. “Magyarország szempontjából ez úgy néz ki, hogy a szomszédunkban egy világhatalom vív háborút. Nekünk emberi lét kérdés, hogy béke és biztonság legyen” – mondta Orbán.

Jön a hadiipari megállapodás a svédekkel

Végezetül a mai svéd-magyar miniszterelnöki találkozóról is szó esett, amely kapcsán Orbán elmondta, hogy egy folyamat végén kiépült a bizalom Ulf Kristerssonnal. A Fidesz-frakció vonakodó tagjaitól azt kérte, hogy adjanak neki időt.

Az összes függőben lévő ügyet pénteken lezárják, így a katonai együttműködés terén is, erre pedig hétfőn ütheti rá az utolsó pecsétet az Országgyűlés, derült ki a kormányfő szavaiból.

Orbán hozzátette:

A SVÉDEKNEK AZONBAN EL KELL FOGADNIUK, HOGY  MAGYARORSZÁG MÁST KÉPVISEL BIZONYOS ÉRTÉKRENDI KÉRDÉSEKBEN."

„Magyaroszág egy keresztény ország, a keresztény értékek nekünk különösen fontosak, a modern konfigurációkat nem veszi be a gyomrunk. De ez kezelhető” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy egy katonai szövetséget köt Magyarország és Svédország. „Felnőttek vagyunk, képesek vagyunk érdekalapú döntést hozni” – mondta a pénteki svéd-magyar találkozóval kapcsolatban a miniszterelnök, hozzátéve, hogy azért ez nem egy házasság, ahol valóban számítanának az értékrendbeli eltérések.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!