Orbán Viktor: Semjén Zsolt miniszteri felelőssége az összmagyarság képviselete

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke az új kabinetben is nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter lesz. A kormányfő úgy fogalmazott: miniszterelnök-helyettesként továbbra is a történelmi egyházakat és a Kárpát-medencei magyar közösségeket érintő ügyek előmozdításáért felel.

Minden magyar felelős minden magyarért, ha ez így van, márpedig így van, akkor Semjén Zsolt miniszteri felelőssége az összmagyarság képviselete"

- hangsúlyozta kormánya bemutatásakor Orbán Viktor miniszterelnök kedden a parlamentben.

Semjén Zsolt Orbán Viktorral és Novák Katalinnal

A kormányfő kiemelte: azt várja Semjén Zsolttól, hogy az egységes magyar nemzet Alaptörvényben rögzített eszméjét váltsa valóra a mindennapokban. A Kereszténydemokrata Néppárt a kormány szellemi-ideológiai magja, ezért elnökét megkülönböztetett tisztelettel köszönti a kabinetben - mondta a miniszterelnök.

(A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes, a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter (jobbra) Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő társaságában, miután átvette kinevezési okmányát a Sándor-palotában 2022. május 24-én. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)