Orbán Viktor: A választás legnagyobb tétje, hogy belesodródunk-e a háborúba

A miniszterelnök szerint a vasárnapi országgyűlési választás legnagyobb tétje, hogy Magyarország belesodródik az ukrajnai háborúba vagy nem.

Orbán Viktor a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban az ukrajnai háborúra utalva úgy fogalmazott: „az nem segítség, ha tönkretesszük saját magunkat, bármennyire is az ukránokkal dobog a szívünk”.

Az nem segítség, ha Magyarország közben tönkremegy

 

–fűzte hozzá.

A kormányfő közölte, azt a kérését az ukránoknak és a magyar baloldalnak, hogy „egyszerűen zárjuk el az Oroszországból érkező energiavezetékeket, nem tudjuk teljesíteni, mert tönkretesszük vele saját magunkat”.

És kétlem, hogy ezzel bárkinek is segítettünk volna – jegyezte meg a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt mondta, „a választásnak ez lett a legnagyobb tétje: a háború rombol, a béke épít, belesodródunk vagy nem”.

A kormányfő kedden Békéscsabán találkozott a választókkal, ahol Herczeg Tamás, a térség - újraválasztásáért induló – fideszes képviselőjét ajánlotta a választók figyelmébe – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!