Harrach Péter: Örömmel várjuk Ferenc pápát Csíksomlyóra!

Örömmel várjuk Ferenc pápát Csíksomlyóra, a katolikus székelyek ősi kegyhelyére, az egyetemes magyarság legfontosabb zarándokhelyére. A Szentatyát a katolikus egyház fejének, Szent Péter apostol utódjának járó tisztelettel és szeretettel fogadjuk.

Elismerést érdemel, hogy a pápa egyetemes felelősségét gyakorolva, minden ember méltóságáért emel szót. Számunkra iránymutató, amit ezen belül az üldözött keresztényekről mondott és arról, hogy az üldözés „sokak szégyenteljes hallgatása közepette folyik”. Magyarország nem hallgat, de tesz is az üldözött keresztény közösségek védelméért.

A migrációval kapcsolatos megnyilatkozásai és a mi nemzeti önvédelmi felelősségünk gyakorlása kiegészítik egymást. Ő személyekről beszél, mi tömegekről. Erre utalnak elhallgatott szavai: „A hely, a munkalehetőség és az integrálás lehetséges mértéke határozza meg a befogadást, továbbá az, hogy az ne veszélyeztesse a helyi identitást.”

A zarándoklat kimozdulást jelent a megszokottból, útra kelést, és feltöltődést. Ebben a szellemben, zarándokként fogjuk hallgatni a Szentatyát, aki egyházfőként és lelkipásztorként jön Csíksomlyóra. Kívánjuk, hogy mindnyájunknak jelentsen lelki élményt a zarándokhely kisugárzása.

Harrach Péter

frakcióvezető

Kereszténydemokrata Néppárt

 

Képek: 123rf