Rákóczi Szövetség: külhoni óvodapedagógusok és tanítók találkozója lesz a hétvégén

Százötven felvidéki óvodapedagógus és tanító számára tartanak találkozót péntektől vasárnapig a Rákóczi Szövetség szervezésében Székesfehérváron.

A rendezvényen szakmai és kulturális programokkal várják a résztvevőket - közölte a szövetség az MTI-vel.

Jelezték, ez idén a második találkozó a külhoni óvodapedagógusok és tanítók számára, amelyet még két alkalom követ novemberben, illetve decemberben. Hajdúszoboszlón 200-200 résztvevőre számítanak Kelet-Felvidékről, Kárpátaljáról és Észak-Erdélyből.

A Rákóczi Szövetség az idén ősszel mintegy 600 külhoni magyar óvónőnek és tanítónak szervez hétvégi találkozókat azzal a céllal, hogy kifejezze az óvónők és tanítók iránti megbecsülését, különös tekintettel arra, hogy a magyar iskolaválasztás elősegítésében meghatározó szerepet töltenek be - olvasható a Rákóczi Szövetség közleményében.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!