Református óvoda épül Miskolcon

A Tiszáninneni Református Egyházkerület Miskolc hejőcsabai városrészében óvodát épít, amelynek beruházása az időkapszula hétfői elhelyezésével megkezdődött.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az eseményen azt mondta: a kormány 737 millió forinttal támogatta a beruházást a református óvodaprogram keretein belül.

Soltész Miklós

Az óvoda 2023 szeptemberére készül el, 50 gyermek felügyeletét látják majd el. Az államtitkár jelezte: országszerte több mint 38 milliárd forintból 71 helyszínen 220 óvodai csoportszoba újul meg, illetve épül a református óvodaprogramban, ez 5500 óvodai férőhelyet jelent, amiből 3500 az új.

Soltész Miklós közölte azt is: nemcsak a református, hanem a katolikus egyház is résztvevője a programnak, így összességében csaknem 8 ezer új óvodai férőhely jön létre, ez „egyházaink társadalmi szerepvállalása is”.

Csöbör Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. számú, miskolci székhelyű választókerületének április 3-án újrainduló fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy „Istenbe vetett hit, hazaszeretet és gyermekek nélkül nincs jövőnk”.

Jobbágy Bertalan lelkipásztor, Rácsok András püspöki titkár, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Csöbör Katalin, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője, képviselőjelöltje, Alakszai Zoltán megyei kormánymegbízott, Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke és Kerekesné Tóth Éva óvodavezető (balról jobbra) elhelyezi az új református óvoda alapkövét Miskolcon 2022. március 28-án (Fotók: MTI / Vajda János)

A hejőcsabai református óvoda hatodik óvodája lesz a felekezetnek – jelezte a kormánypárti politikus, aki azt is elmondta: újabb és újabb oktatási intézményekre van szükség Borsodban, ez azt is egyértelműen bizonyítja, hogy a református egyháznak is van jövője. A hejőcsabai református óvoda megvalósulásával tovább folytatódik a keresztény Magyarország építése – fűzte hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!