A remény a szabad akarattal bíró emberé, bizakodás arra, hogy a Megváltó él és eljön hozzánk

Dr. Simicskó István videóüzenetben mondta el advent második vasárnapjára szóló gondolatait.

Adventkor a keresztény világ várakozással, ünnepi készülődéssel tekint az Úr eljövetelére, a Fény kiteljesedésére - kezdte advent második vasárnapjára megfogalmazott üzenetét a KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője.

Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat, gondosan őrizzük meghogy tiszta legyen majd az ünnepekre - idézte József Attilát.

Simicskó IstvánDr. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője, a KDNP alelnöke, parlamenti frakcióvezető

Simicskó István emlékeztett: a második gyertya a reményt jelképezi, és a zsidó-keresztény ősökre utal, akiknek Isten tanításainak megtartását és továbbadását köszönhetjük.

Ez a remény a szabad akarattal bíró emberé, bizakodás arra, hogy a Megváltó él, és az ígéret szerint eljön hozzánk.

Remény kell az életben ahhoz, hogy fel tudjuk venni a küzdelmet az előttünk álló nehézségekkel szemben. A remény az, amely segít bármilyen várakozást vagy fájdalmat elviselnünk.

Idén a világot elborító koronavírus-járvány próbára tett mindannyiunkat. Küzdelemre, lemondásra kényszerített minket, de végig tudtuk, hogy mi a feladatunk ebben a helyzetben, és hittük, hogy törekvésünket, az emberek megóvását, sikerrel vihetjük végbe. Köszönet mindenkinek, hogy támogatnak minket ezen az erőpróbán. Az adventi gyertyák meggyújtásakor hajtsunk fejet azok emléke előtt, akik sajnos már nem lehetnek közöttünk - zárta gondolatait Simicskó István.