Összes vállalás: 156 kereszt
Bács-Kiskun megye: 1 kereszt
Baranya megye: 11 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 3 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 3 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 156 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Rétvári Bence: 2022-ben is Magyarország biztonsága volt az első

A kormánynak 2022-ben is Magyarország biztonsága volt az első, a háború ügyében a békét szorgalmazzuk, a migráció ügyében pedig Európa védelmét – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke hétfői videonyilatkozatában.

Rétvári Bence a kormány közösségi médiafelületére feltöltött videóban arról beszélt: 2015 óta szinte teljes mértékben magyar forrásból biztosítják Európa déli határszakaszának védelmét, és a nyomás a déli határszakaszon évről évre nő.

Míg két évvel ezelőtt 46 ezren akartak átjönni a határon, tavaly 122 ezren, az idén pedig több mint 260 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a magyar rendőrök, katonák és határvadászok

 

 – ismertette.

Rétvári Bence hangsúlyozta: Brüsszel politikája nem változott. Továbbra is folyamatosan jönnek az újabb és újabb javaslatok, amelyek a migrációt ösztönöznék – tette hozzá.

A kormánynak azonban Magyarország védelme fontos, hiszen látni, hogy egyre agresszívabbak az embercsempészek – emelte ki. Hozzátette: sokszor felfegyverkezve, fegyverekkel, szúró-vágó eszközökkel ostromolják a magyar déli határt, amelyet hősiesen és higgadtan védenek a magyar rendőrök és a magyar határvadászok.

Az államtitkár rámutatott:

az illegális migráció egyik legnagyobb haszonélvezői az embercsempészek. Ma már minden kilencedik rab a magyar börtönökben embercsempész, és jól látni, hogy ezek a bűnszervezetek milyen óriási hasznot húznak az illegális migrációból

 

– jelezte.

Közölte: a kormány a szankciós válság idején is minden forrást biztosít Magyarország déli határának védelmére és az ország biztonságának megvédésére. „Minden nap küzdeni fogunk Magyarország biztonságáért, mert számunkra Magyarország biztonsága a legfontosabb” – fogalmazott az államtitkár.