Rétvári Bence: Aki gyorsabban lép, jobban meg tudja előzni a bajt

Keresztes László Lóránt (LMP) az Országgyűlésben a miniszterelnök szavaira utalva negatív külföldi példákkal hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára és a védőfelszerelések szükségességére. Kijelentette: utóbbira az „első vonalban dolgozóknak" van szükségük és a gyógyszertárban vagy az élelmiszerkereskedelemben dolgozóknak is megfelelő védőeszközöket kell biztosítani.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára kijelentette: arra törekednek, hogy napi kapcsolatot tartsanak a védekezésben résztvevőkkel, a többi között a gyógyszerészekkel is.
    
Az olasz példára utalva kijelentette: aki gyorsabban lép, jobban meg tudja előzni a bajt. A veszélyhelyzetet Magyarországon az első regisztrált beteg megtalálása utáni 7. napon, míg Olaszországban a 38. napon hirdettek - mutatott rá arra, hogy a magyar kormány gyorsan reagált.  
    
Ugyanígy szólt az otthoni tanulás elrendelésének vagy a szórakozóhelyek bezárásának gyorsaságáról is, vagy a határzár korai bevezetéséről. Magyarország már az első haláleset előtt négy nappal veszélyhelyzetet hirdetett, más országok ezt is később tették meg - sorolta.