Az Eurostat adatai szerint Magyarország GDP-je 4,7 százalékát fordítja oktatásra

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP politikusa válaszolt Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetőjének felszólalására hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

Rétvári Bence válaszában arról beszélt: az Eurostat adatai szerint Magyarország GDP-je 4,7 százalékát fordítja oktatásra; az euróövezetben ez a mutató 4,9, az Európai Unióban 5 százalék; ezzel egy szinten vagyunk a német rátával, meghaladjuk a spanyol, a szlovák, az olasz és az ír arányt.

Az államtitkár szerint a felszólaló „éles szavakkal, érzelmi töltettel adott elő egy jelenetet”, , holott kifogásaival saját politikai szövetségeseihez kellene fordulnia, akik kormányon elvettek egyhavi bért az ágazatban dolgozóktól, bezártak 381 iskolát, egyik tanévről a másikra elbocsátottak 15 ezer pedagógust, fizetőssé tették a pedagógusképzést, privatizálták a Nemzeti Tankönyvkiadót.  

A következetesség és ön, nyilván nem kéz a kézben járnak - jegyezte meg Rétvári Bence, hangsúlyozva, a kormány egyetért a béremelések folytatásával, a jövő évi költségvetésében szerepel is ennek a fedezete.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!