Rétvári Bence: Az LMP adókivetéssel drágította volna az energiahordozók árát

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Országgyűlésben Lukács László Jobbikos képviselőt „orvosexportőr képviselőnek" nevezve arra hívta fel a figyelmet, hogy a Jobbik két éve írta alá azt a politika felett álló egészségügyi programot, amelyben fizetős egészségügyet, forráskivonást és piaci orientációt vizionáltak.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára
    
A Fidesz-KDNP ezzel szemben 700 milliárd forinttal többet költ egészségügyre, mint a 2010-es utolsó szocialista költségvetés, valamint kórházfejlesztéseket és béremelést hajtott végre - mondta.
    
Úgy fogalmazott: az ellenzék „horrorisztikus koalícióját" ma az „orvosexportőr jobbikosok", a „kórházbezáró szocialisták" és a „privatizátor liberálisok" alkotják.

Hohn Krisztina (LMP) kifogásolta, hogy a kormánypártiak egyetlenegy módosító indítványt sem támogattak a 2020-as költségvetéshez benyújtott több mint 800 ellenzéki javaslatból.
    
Azt szorgalmazta, nézzék meg, azok, akik jelenleg a közfoglalkoztatásban dolgoznak, miért nem tudnak elhelyezkedni a versenyszférában. Szerinte ennek sokféle oka lehet, például nincs megfelelő tömegközlekedés, az érintett beteg, vagy idős, vagy szakképzetlen. Ha az állapota miatt nem tud a közfoglalkoztatásban résztvevő a versenyszférában elhelyezkedni, akkor lehet, hogy a szociális jellegű közmunka számára a megoldás és akkor fel kell emelni a rendkívül alacsony munkabérét - magyarázta.
    
Rétvári Bence szerint a kormánypártok azért nem támogatták az LMP módosító indítványait, mert adókivetéssel drágították volna az energiahordozók árát, ezzel egy év alatt 165 milliárd forintot húztak volna ki a családok zsebéből. Hét új adót vezetnének be csak az Emmit érintően, amelyek 565 milliárd forintot tennének ki; növelnék az áfát is - sorolta.
    
Az Eurostat adataira hivatkozva azt mondta, 1,2 millióval csökkent a szegénység kockázatának kitettek száma 2010-hez képest.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!