Rétvári Bence: Az MSZP kormánya nem tett a nemek közötti bérkülönbség felszámolása érdekében

Gurmai Zita (MSZP) a nemek közti egyenlőség, a férfiak és a nők közötti bérszakadék csökkentése ügyében emelt szót az Országgyűlésben.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Elmondta: változtatni kell azon a helyzeten, hogy Magyarországon ma átlagosan 2 hónapi fizetéssel kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak. Közölte: az MSZP országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi, hogy alkosson átfogó koncepciót a bérszakadék mérséklése érdekében. Felhívta a figyelmet arra: nők heti munkaideje, az otthoni munkát is beleszámítva több mint a férfiaké, vagyis a nők többet dolgoznak kevesebb pénzért, miközben kevesebb vezető pozíciót töltenek be és azt is kisebb fizetésért, mint a férfiak.
     
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint az MSZP kormányon nem tett a nemek közötti bérkülönbség felszámolása érdekében. Ez 2010-ben 17,6 százalék volt, mára azonban 14 százalékra csökkent, miközben a nők foglalkoztatási rátája 54 százalékról, 66,8 százalékra nőtt, megközelítve az uniós, 67,4 százalékos átlagot - tette hozzá az államtitkár, aki szerint ez a javulás a kormány intézkedéseinek köszönhető.

Fidesz: Igazságtalan és egyoldalú a gyöngyöspatai iskolaügyben szültetett bírósági döntés

Halász János (Fidesz) is megemlékezett a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról. A képviselő a gyöngyöspatai iskolaügyben született bírósági ítéletet igazságtalannak, egyoldalúnak, túlzónak, rombolónak és felelőtlennek nevezte, amely nem békét és megnyugvást, hanem feszültséget okoz a településen.
    
Úgy fogalmazott: az ügy éppen akkor pattant ki, „amikor a cigány családok elindultak az életmódváltás útján, segély helyett munkából élnek, és igyekeznek  rendesen nevelni gyermekeiket". Félő, hogy az ígéretes folyamatot ez a bírói ítélet derékba fogja vágni, és szembefordítja egymással a gyöngyöspataiakat - tette hozzá.
    
Hangsúlyozta:  Soros György pénzeli a bírósági eljárást kezdeményező szervezetet, amely szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat, ehhez pedig a baloldali pártokat is dróton rángatja.
    
Közölte: a Fidesz-frakció bízik abban, hogy a Kúria áprilisban érdemben bírálja majd el a tankerület és az önkormányzat indítványait.    
    
Rétvári Bence államtitkár megerősítette: az ügyben érintett alapítványt Soros György szervezetének tartják. Felhívta a figyelmet arra: az az ügyben nemzeti konzultáció indult, ami fontos, mert az érintett szervezet külföldi fórumok elé akarja citálni a magyar kormányt, amelyet rasszistának, idegengyűlölőnek bélyegez.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!