Rétvári Bence: A kormány abban hisz, hogy az emberek számára meg kell teremteni az alapvető biztonságot

A kormány abban hisz, hogy az emberek számára meg kell teremteni az alapvető biztonságot mind az országban, mind a határokon kívül – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szombaton Lakiteleken, az országos polgárőr napon.

Rétvári Bence azt mondta, ha nincs a rend fenntartva a rendőrök vagy a velük együttműködő polgárok által, akkor az emberek a szabadságukat nem tudják megélni.

Ha rend van, akkor az erős és a gyenge egyenlő jogokkal rendelkezik, mert az állam, a rendőrség megóvja a gyengét az erősebb önkényeskedésétől, ezért a rend az alaptétele a szabadságnak

 

– hangoztatta.

Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, az elmúlt évtizedben harmadára csökkent a bűncselekmények száma, és Magyarország a 13. legbiztonságosabb ország a világon.

Rétvári Bence köszönetet mondott a polgárőrök munkájáért, akik az elmúlt évben összesen tízmillió járőrórát, a rendőrökkel és a határvadászokkal közösen pedig 393 ezer járőrözési órát teljesítettek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!