Rétvári Bence: A kormány bízik a Kúria érdemi vizsgálatában

A kormány bízik abban, hogy a Kúria áprilisi eljárásában érdemben vizsgálja majd a gyöngyöspatai iskolaügy alperesi indítványait - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden budapesti sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence (KDNP), az EMMI parlamenti államtitkára

Számtalan olyan indítvány volt a tankerület és az önkormányzat részéről, amely „szerintünk érdemben befolyásolták volna a döntést", de sem az első-, sem a másodfokú bíróság nem foglalkozott velük érdemben - jelentette ki Rétvári Bence.
    
Hozzátette: talán a legfontosabb indítvány az volt, hogy azokat a diákokat, akik a bíróság szerint alacsonyabb minőségű képzésben részesültek, oktatással, képzéssel segítsék.
    
Úgy fogalmazott, „abban bízunk, hogy a Kúriának most áprilisban kezdődő vizsgálata ezeket érdemben megnézni, átvizsgálja, és dönt, hogy valóban ezek kellőmértékben kerültek megvizsgálására, vagy nem (...) az első- és másodfokú bírósági eljárás során."

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!