Rétvári Bence: A kormány számára a gyermek a legfontosabb

A kormány számára a gyermek a legfontosabb, ezért elengedhetetlen a gyermekek védelme az online térben is – hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke a Gyermekjogok a digitális térben című gyermekjogi plakátkampány sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten.

 

A politikus elmondta, hogy a 16-24 éves korosztályban a fiatalok 52 százaléka naponta több mint öt órát tölt az interneten a KSH adatai szerint.

A fiatalok számára a net a mindennapok részévé vált, és mivel sok időt töltenek el az online térben, a veszélyek is sokasodnak, amelyek itt érhetik őket

 

– magyarázta.

Az államtitkár kiemelte: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMHH), valamint az Integrált Jogvédelmi Szolgálattal együttműködésben indított plakátkampány fő üzenete, hogy tudatosítsák a fiatalokban: internetes zaklatások és visszaélések esetén „van kihez fordulni.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!