Rétvári Bence: A kormány számára kiemelten fontos terület az oktatás

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke válaszolt hétfőn az országgyűlésben a Jobbik azon felvetésére, hogy a kormányoldal alattvalónak tartja a pedagógusokat.

Rétvári Bence azt mondta: a kormány számára kiemelten fontos terület az oktatás. Emlékeztett: az iskolák állami fenntartásba kerültek 2013-ra, mert a kormány fontosnak tartotta, hogy az oktatás biztonságban történjen és a tanárok fizetése is biztos legyen. Hozzátette: a pedagógusok számára egy több éven át tartó, 50 százalékot elérő béremelési programot indítottak el, a járvány idején is volt béremelés, mint ahogyan idén, jövőre és 2024-ben is lesz.

Egyetértett azzal, hogy a pedagógusoknak többet kellene keresniük, ezért - mondta - a kormány azt szeretné, ha európai uniós forrásból is fordíthatnának erre a területre. Azt kérte az ellenzéktől, ne akadályozzák, hogy Magyarország megkapja ezeket a forrásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!