Rétvári Bence: A magyarok teljesítménye ugyanolyan értékes, mint bármely más nyugat-európaié

Európában a magyarok teljesítményét is ugyanúgy kell értékelni az élet minden területén, ahogy más nyugat-európai emberekét - emelte ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett szerdai budapesti ünnepségen.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára beszédet mond az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett szerdai budapesti ünnepségen, 2019.03.13-án. (KDNP fotó: Váli Mikós)

Rétvári Bence a Magyar Arany Érdemkereszt, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és a Magyar Bronz Érdemkereszt elismerések átadásán rámutatott: a közösségnek, a nemzetnek és a kormánynak egyaránt fontos, hogy a most díjazottak teljesítményét a világon mindenütt hasonlóképpen elismerjék.

Rétvári BenceRétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára beszédet mond az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett szerdai budapesti ünnepségen, 2019.03.13-án. (KDNP fotó: Váli Mikós)

Ahhoz azonban, hogy a magyar emberek munkáját ugyanúgy értékeljék, és a tudomány, a sport vagy az élet más területén nyújtott teljesítményük mindenki szemében egyenértékű legyen, még sok a teendő - mondta az államtitkár. Hozzátette: mintha arra kárhoztatták volna a közép-európai országokat, hogy végrehajthatják, amit mások kigondoltak.

Rétvári BenceRétvári Bence díjat ad át az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett szerdai budapesti ünnepségen, 2019.03.13-án. (KDNP fotó: Váli Mikós)

Véleménye szerint szükség van arra, hogy egyenlő félként tekintsenek ránk, és a magyarok teljesítményét is ugyanúgy értékeljék, mint más nyugat-európai országok polgáraiét. Hangsúlyozta: 1848-49-ben nagyon sok ember volt, aki a saját szabadságáért és a nemzet függetlenségéért kész volt akár az életét is feláldozni.

Rétvári BenceRétvári Bence az állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett szerdai budapesti ünnepségen, 2019.03.13-án. (KDNP fotó: Váli Mikós)

Két évtizedre volt szükség, hogy 1867-ben, a kiegyezéskor, a magyar embereket, érdekeiket, méltóságát, teljesítményét, jogát ugyanúgy értékeljék, mint az osztrákokét, vagy más birodalmi tartományban élőkét. Amire a Habsburgok rájöttek 1867-ben, itt lenne az ideje, hogy Európában sokan rájöjjenek 2019-ben: arra, hogy a Lajtától keletre élők történelme, művészete ugyanolyan értékes, és a szavukat is ugyanúgy figyelembe kell venni.

Rétvári BenceAz állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett ünnepség, 2019.03.13-án. (KDNP fotó: Váli Mikós)

Rétvári Bence szerint ha az életben valaki előre akar lépni, változtatni akar, vállalnia kell a kihívásokat, az esetleges konfliktusokat, és erőfeszítéseket kell tennie. Hozzátette: ma olyan embereket ünnepelnek, akik megváltoztatták valamilyen területen a környezetüket.

Rétvári BenceAz állami kitüntetések átadása alkalmából rendezett ünnepség, 2019.03.13-án. (KDNP fotó: Váli Mikós)

Akik nemcsak beletörődni akartak abba, hogy az életüket mások alakítják, hanem saját közösségük és a nemzet jövőjét valamiféleképpen befolyásolni akarták. A díjazottaknak nemcsak a saját jövőjük megalapozása, a sikerük volt a fontos, hanem kisebb-nagyobb közösségüké is, mások életét is szerették volna egészségesebbé, teljesebbé, boldogabbá tenni.

Rétvári Bence

Az államtitkár kiemelte: a díjakkal egyrészt azt ismerik el, amit a díjazottak az elmúlt években letettek az asztalra, a kitüntetés ugyanakkor egyfajta példaként állítást is jelent. Azt szeretnék, ha sok magyar fiatal - aki esetleg ma még nem tudja mit szeretne csinálni - példát merítene a kitüntettek teljesítményéből.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!