Rétvári Bence: Magyarország az eredményesebben védekező országok közé tartozik

Harangozó Tamás (MSZP) arról beszélt napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben, hogy szerinte az ország és a kormány nem készült fel a koronavírus-járvány második hullámára.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára
    
Személyes példájára, egy hozzátartozója esetére hivatkozott, aki magántesztre szorult, így nem tudni, mikor ért volna ki hozzá a mentő, de a hatóságok a pozitív eredmény megszületése után három nappal keresték csak meg őt, és újabb egy napba telt, mire megkapta a karantén-határozatot. Tessék a dolgokat végezni, ne csak mellébeszélni - szólította fel a kormányoldalt fel a szocialista párti politikus.
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: az operatív törzs mindennap tájékoztat minden aktuális kérdésekben, az Egészségügyi Világszervezet szerint pedig elég - a WHO által előírtnál háromszor több - koronavírus-tesztet végez el Magyarország.
    
Hozzátette, nyáron 550 milliárd forint többletforrást biztosítottak az egészségügy felkészülésére, ez a más területekre juttatott összegekkel 600 milliárd feletti érték.
    
Magyarország szerencsére az eredményesebben védekező országok közé tartozik - jelentette ki a százezer lakosra vetített halálozási ráta alapján, hozzátéve, ez a mutató töredéke sok nálunk jobb anyagi helyzetben lévő országénak.
    
Megemlítette: a kormányzat arra törekedett, hogy mindenki, akinek tünete van vagy szoros kapcsolatba került fertőzöttel, ingyen kaphassa meg a tesztet. Teszik ezt annak érdekében, hogy elejét lehessen venni a fertőzéseknek.
    
Sajnáljuk, hogy az ellenzékre tavasszal sem számíthattunk és ősszel sem számíthatunk - tette hozzá.

*************************************************************************

Magyarország a világ legjobban védekező országai között van

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a kormányfő napirend előtti felszólalását idézte, amelyben beszámolt a meghozott intézkedésekről és arról, hogy milyen legrosszabb forgatókönyvre számít. Szerinte egy dolog nem hangzott el, hogy szeptember 24-én megrendezik a Szuperkupa-döntőt Budapesten, és több ezer külföldi, valamint 14 ezer magyar szurkolót engednek be az arénába.

Azt mondta: az UEFA szerint erre azért van szükség, hogy a szurkolóknál jelentkező esetleges egészségügyi hatásokat tudják tesztelni. Elismerték, hogy kísérleti nyúlnak használják a 20 ezer szurkolót - mondta a képviselő, majd arra volt kíváncsi, hogy megkapták-e az engedélyt „emberkísérletre" Müller Cecília tisztifőorvostól, és ha igen, ki vállalja a felelősséget egy esetleges tömeges megbetegedésnél.
    
Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára azt mondta: Magyarország a világ legjobban védekező országai között van, időben meghozták a vonatkozó intézkedéseket.
    
Rámutatott: a baloldalra a védekezés egyetlen pillanatában sem lehetett számítani, nem támogatták egyetlen javaslatát sem a kormánynak. Amikor nemzeti konzultációt hirdettek, akkor az embereket arra biztatták, ne legyenek a közös védekezés részesei - emlékeztetett, hozzátéve: az ellenzék álhírt álhírre halmozott, kamuvideókat gyártott, riogatta az embereket.
    
Soha nem abban segítettek, hogy az embereket jobban meg lehessen védeni, mindig az ellenkezés hangján szóltak - jegyezte meg.
    
Hozzátette: nálunk sokkal megosztottabb országokban is meg tudták tenni ezt az ellenzék képviselői, és nem feljelentgették saját hazájukat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!