Rétvári Bence: Magyarországon az európai léptéknek megfelelő az orvosok aránya

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Bangóné Borbély Ildikó egészségüggyel kapcsolatos felvetésére reagálva arra emlékeztetett az Országgyűlésben, hogy az OECD adatai szerint 2003 és 2010 között a fejlett országok közül egyedül Magyarországon csökkent reálértéken az egészségügy GDP-arányos forrása, a kormány akkor érzékelhető forrásokat vont ki a szektorból - mutatott rá.

Rétvári Bence (KDNP), az Emmi államtitkára
    
Ezzel szemben az OECD szerint 2010 óta a hetedik legnagyobb arányban növelte az egészségügyi ráfordításait az ország - hangsúlyozta.
    
Az MSZP-SZDSZ kormány 2010 előtt bezárt négy kórházat, tizenhatezer kórházi ágyat számolt fel és hatezer egészségügyi dolgozót bocsátott el - sorolta.  
    
Kijelentette: az európai léptéknek megfelelő az orvosok aránya. Az ápolókét valóban növelni kellene - ismerte el, hozzátéve: ezért emelik a bérüket.
    
Ha ennyire aggódik az egészségügy helyzetéért, győzze meg a budapesti ellenzéket, hogy a fővárosi közgyűlésben ne szavazzanak a szuperkórház ellen - tanácsolta a képviselőnek Rétvári Bence.