Rétvári Bence: Megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba

Megkezdődik az ingyenes tankönyvek kiszállítása az iskolákba; a kormány a kiadványok ingyenességével 13 milliárd forintnyi kiadást vesz le a magyar családok válláról - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Üllőn.

Az állam 2020 óta átvállalja az 1-12. osztályba járó valamennyi nappali tagozatos diák tankönyvének árát, ez a költségvetésben több mint 13 milliárd forintos tételt jelent. Mindez a családoktól átvállalt költség, amely így természetbeni juttatás – tette hozzá Rétvári Bence.

Rétvári Bence

Az államtitkár megköszönte a Kello segítségét a járvány elleni védekezésben, hangsúlyozva, a szervezet közreműködésére is szükség volt ahhoz, hogy időben eljussanak a lázmérők, fertőtlenítőszerek és más szükséges felszerelések az iskolákba.

Nagy biztonságot jelentett, hogy van egy állami ellátó hálózat, amely szükség esetén nemcsak a tankönyvek kiszállítását intézi, hanem segít a járvány elleni védekezésben is

– mondta Rétvári Bence.

Tőczik Zsolt, a Kello ügyvezetője arról beszélt, hogy naponta megközelítőleg 500 iskola jut hozzá a tankönyvekhez, amelyeket augusztus 31-éig szállítanak ki az iskolákba. Hozzátette, hogy a 13,3 millió tankönyv 84 százaléka állami kiadvány.

 könyvek csomagolásához és a szállítások előkészítéséhez – a Kello munkatársain kívül – 500 diákmunkás közreműködésére volt szükség – fűzte hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!