Rétvári Bence: Minden baloldali vezető egyik első útja Brüsszelbe vezet, hogy hűségesküt tegyen

Az elmúlt 10 évben 1 millió 341 ezer ember került ki a szegénység kockázati köréből, és él már biztos anyagi körülmények között – mondta az Origónak adott interjúban Rétvári Bence miniszterhelyettes, az EMMI parlamenti államtitkára, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke.

A politikus szerint még az Eurostat se tudja letagadni azt a tényt, hogy nagy mértékben csökkent Magyarországon a szegénység. Az államtitkár az interjúban nemcsak a baloldal politikai gerinctöréséről beszélt, hanem a történelmi jelentőségű nyugdíjprémium fontosságáról, a 25 év alatti fiatalok SZJA-mentességéről, a rezsicsökkentés eredményeiről és a 2022-es országgyűlési választások tétjéről is.

Rétvári BenceRétvári Bence szerint van mit veszítenie a magyaroknak 2022-ben, a baloldal ugyanis nem kímélné sem az emberek pénztárcáját, sem azt, amiért a magyarok keményen megdolgoztak az elmúlt években. Az államtitkár szerint az a legelképesztőbb, hogy a baloldal annak ellenére támadja például a rezsicsökkentést, hogy polgármestereik, amint lehetőség nyílt rá, sorban követelték, hogy azt terjesszék ki rájuk is. Ilyen a baloldali képmutatás – mondta Rétvári Bence.

Az interjú ide kattintva olvasható.