Rétvári Bence: Négymillióval nőtt azok száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra

Négymillióval nőtt az elmúlt tíz évben azoknak a száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra -  mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi)  parlamenti államtitkára hétfőn Szobon.

Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége által, a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében adományozott segélycsomagok átadóján Szobon, a József Attila Művelődési Ház és Szabadidőközpont előtt 2020. június 22-én. (MTI fotó: Máthé Zoltán)

Rétvári Bence, egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének szervezésében élelmiszercsomagokat adott át rászoruló embereknek.
    
Az államtitkár a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program finanszírozásával összeállított élelmiszercsomagok átadásán azt mondta: Magyarország sokkal stabilabb helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt, és ez többi között a kormány családokat támogató intézkedéseinek köszönhető.

Rétvári Bence
    
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége munkatársai tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot adnak át a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében Szobon, a József Attila Művelődési Ház és Szabadidőközpont előtt 2020. június 22-én. (MTI fotó: Máthé Zoltán)

A munkanélküliség a tíz évvel ezelőtti 12 százalékról mára 3,5 százalékra csökkent. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint is 10 év alatt 1,5 millióval - 60 százalékkal - csökkent azoknak a száma, akik nem engedhetnek meg maguknak váratlan kiadásokat - sorolta az eredményeket Rétvári Bence.
    
Az Emmi parlamenti államtitkára hangsúlyozta: Magyarország az uniós források egy részét arra használja fel, hogy rászoruló családoknak tartós élelmiszert biztosít.
    
Hozzátette, a csomagokat hónapról hónapra osztják ki a rászorulók között, azok kapják, akiknek a háztartásában háromévesnél fiatalabb gyermek él. Az államtitkár elmondta, hogy az élelmiszercsomag-program mellett munkahely-teremtési és képzési tanácsadást is tartanak.
    
A járványhelyzet miatt eddig a csomagokat vitték a rászoruló családokhoz, most visszatértek ahhoz a gyakorlathoz, hogy a családok jönnek értük - mondta Rétvári Bence.