Rétvári Bence: Nem csak a bejutásban, a továbblépésben is segítünk a hajléktalanoknak

Az októberi rendelet óta egyre inkább növekszik a hajléktalanszállók kihasználtsága. A hideg, fagyos időben minden fedél nélkül élőnek biztosítanak ellátást. Az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: a múlt héten Budapesten nyolcvanegy, országosan nyolcvanhárom százalék körül volt a hajléktalanszállók kihasználtsága.

Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára

Rétvári Bence kiemelte: még bőven vannak szálláshelyek, emellett 1600 átmeneti szálláshely megnyitására is lehetőség van. Emellett kilencvenegy utcán szolgálatot teljesítő szociális szolgáltatóval kötöttek szerződést, akik segítenek a bajban lévő hajléktalanokon.

Hozzátette: a hajléktalanszállókba bekerülők számára számos továbblépési lehetőséget kínálnak. Mint mondta: a kormány igyekszik mindenkinek differenciáltan olyan segítséget nyújtani, amire leginkább szüksége van.

Az államtitkár kiemelte: a lehetőségek között szerepelnek képzések, 750 közfoglalkoztatotti munkahelyet kínálnak, az egészségügyi problémákkal küzdők pedig a rehabilitációs otthonba kerülhetnek. Emellett vannak az önálló lakhatást segítő programok is, erre közel kétmilliárd forintot fordított a kormány és közel 300 embernek tudtak idén nyertes pályázat révén önálló lakhatási lehetőséget biztosítani.

Mindenkinek nem csak a bejutásban, hanem utána a továbblépésben is segítünk - tette hozzá.

Rétvári Bence beszélt a Nemzeti Konzultációról is. Örömtelinek nevezte, hogy ilyen sokan visszaküldték a kérdőívet. Mint mondta: ezek alapján fogják kialakítani a jövő családpolitikáját.

Kiemelte: A gyerekeket nem csak vállalni kell, fel is kell nevelni, a felneveléshez nyújt segítséget ez a konzultáció is.

Nem bevándorlással lehet a népességfogyást megállítani, hanem a magyar családok fokozott támogatásával - fogalmazott az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!