Rétvári Bence: Országosan 17 ambuláns mintavételi pont segíti az ingyenes tesztelést

Amennyiben valakinek a kontaktkutatás kapcsán szükséges a tesztelése, a háziorvos időpontot kérhet a 17 ambuláns mintavételi pont valamelyikére, ha a jelentkező tünet- és panaszmentes - hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap Őrbottyánban, az új egészségház avatásán.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond az őrbottyáni egészségház átadásán 2020. szeptember 20-án. (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Rétvári Bence közlése szerint ebben az esetben nem kell várni a mentőre, hanem a háziorvos közreműködésével kapott időpontban lehet részt venni a tesztelésen; az adott mintavételi ponton mentődolgozók veszik le a mintát. A tesztelésre várókat 30 perces időközökkel hívják be, a fél óra alatt maximum 15 ember jelenhet meg. A tesztelések 8 és 22 óra között zajlanak.

Rétvári BenceRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Szabó István polgármester és Edelman György, a Pest megyei közgyűlés képviselője, Kisnémedi polgármestere (b-j) az őrbottyáni egészségház átadásán 2020. szeptember 20-án. (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Arra törekszünk, hogy minden esetben mindenki a számára legmegfelelőbb és a legkevesebb kellemetlenséggel járó tesztelési módot tudja választani - fogalmazott az államtitkár.
    
A vasárnap átadott őrbottyáni egészségház kapcsán Rétvári Bence egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon nőtt a várható, egészségben eltöltött évek száma. Míg 2010-ben ez a szám 57,5 év volt, az mostanra 61,1 évre emelkedett. Ezzel az európai uniós lista 21. helyéről a 14. helyre lépett elő Magyarország, így a középmezőny közepébe került - tette hozzá.

Rétvári BenceAz őrbottyáni egészségház az átadás napján, 2020. szeptember 20-án. (MTI fotó: Mónus Márton)
    
Szabó István (független) polgármester ünnepi beszédében elmondta, hogy az új intézmény 285 millió forintból valósult meg, amiből 185 millió forint volt az állami támogatás, a többit az önkormányzat állta. Hétfőtől már az új, tágas és világos épületben kezdődik meg a rendelés - jegyezte meg.
    
A 380 négyzetméter alapterületű épületben egyebek mellett két háziorvosi és egy fogorvosi rendelőt alakítottak ki, a multifunkcionális terem véradásnak, szűréseknek, prevenciós előadásoknak és egészségprogramoknak ad majd helyet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!