Rétvári Bence: Sikeres a kormány családpolitikája, nő a gyermekvállalási kedv

A KSH idén január és november között 1,59-es arányszámot mutatott ki a gyermekvállalási kedvre, ami először magasabb, mint a gyermeknevelési támogatásokat elsőként megnyirbáló Bokros-csomag előtti 1,57-es érték – mutatott rá a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Rétvári Bence. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy bő egy évtized alatt sikerült 15 év hanyatlását megállítani, majd a 25 évvel ezelőtti szintre visszaemelni a gyermekvállalási kedvet. – Ez már jó indok az óvatos bizakodásra. Azt is mondhatjuk, az 1,59-es értékkel már majdnem félúton vagyunk az 1,2 körüli kiindulópont és a 2,0 feletti kívánt szint között – tette hozzá a politikus.

Rétvári Bence

A rendszerváltozás után először a Bokros-csomag megszorításai utáni években esett vissza jelentősen a teljes termékenységi arányszám, ezt követően a gyurcsányi „reformok” soha nem látott mértékben vetették vissza a gyermekvállalási kedvet – vázolta fel a Magyar Nemzetnek a folyamatot Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, a KDNP alelnöke szerint az állami családtámogatások növelésének lassan, de megjön az eredménye. Ennek köszönhető, hogy év végére ismét 1,6 környékére emelkedett a termékenységi ráta.

A Magyar Nemzet teljes cikke itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!