Rétvári Bence a soproni Polgári Szalon vendége volt

Rekordmértékű béremelés vár a pedagógusokra. Három év alatt 75 százalékos béremelés a cél a pedagógusok számára, ami a valaha volt legnagyobb emelés – jelentette ki Rétvári Bence Sopronban. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár a soproni Polgári Szalon vendége volt.

Rétvári Bence a Polgári Szalon eseményén – többek között – szólt az új pedagógus életpályáról szóló törvénytervezetről, amelynek célja, hogy az, aki többet vagy jobban foglalkozik a diákokkal jobban is keressen. A törvénytervezet értelmében az életkor alapú bérezés helyett elsősorban a teljesítmény alapú kerülne előtérbe. Ugyanakkor a pályakezdők bére is nagyobb mértékben fog emelkedni, így a fiatalokat is ösztönzni a tanári pályára.

Az új modellnek köszönhetően a hátrányos helyzetű térségekben tanító tanárok bére is nagyobb mértékben tud emelkedni. Három év alatt 75 százalékos pedagógusbér-emelés a cél, ami a valaha volt legnagyobb emelés.  Ha megérkeznek az EU-s források, akkor 561 ezer forint lesz a pedagógus átlagbér, 2025 januárjára pedig 800 ezer forint a kormány tervei szerint a pedagógus-átlagbér.

Mi eddig minden brüsszeli megállapodást betartottunk, így nem rajtunk múlt, hogy még mindig nem használhatjuk pedagógusbér-emelésre a Magyarországnak járó forrásokat 

 

– fogalmazott.

avsv

Gyurcsány Ferenc többször is kijelentette, Molnár Csaba pedig megerősítette, hogy ők azon dolgoznak Brüsszelben és itthon is, hogy egy fillér se érkezzen Magyarországra a pedagógusok béremelésére  - tette hozzá Rétvári Bence, aki ezt elfogadhatatlannak nevezte.

Az élénk érdeklődéssel kísért, nagy sikerrel megtartott közéleti esemény alkalmával Rétvári Bence a soproni KDNP szervezet elnökségének tagjaival – Tóth Éva elnökkel és Szepesi Istvánnal – valamint Firtl Mátyás korábbi országgyűlési képviselővel, az Országos Választmány elnökségi tagjával is megbeszélést folytatott további, időszerű közéleti kérdésekről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!