Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun vármegye: 5 kereszt
Baranya vármegye: 12 kereszt
Békés vármegye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád vármegye: 3 kereszt
Fejér vármegye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron vármegye: 3 kereszt
Heves vármegye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom vármegye: 5 kereszt
Nógrád vármegye: 9 kereszt
Pest vármegye: 4 kereszt
Somogy vármegye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye: 5 kereszt
Tolna vármegye: 4 kereszt
Vas vármegye: 1 kereszt
Veszprém vármegye: 1 kereszt
Zala vármegye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Rétvári Bence a soproni Polgári Szalon vendége volt

Rekordmértékű béremelés vár a pedagógusokra. Három év alatt 75 százalékos béremelés a cél a pedagógusok számára, ami a valaha volt legnagyobb emelés – jelentette ki Rétvári Bence Sopronban. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár a soproni Polgári Szalon vendége volt.

Rétvári Bence a Polgári Szalon eseményén – többek között – szólt az új pedagógus életpályáról szóló törvénytervezetről, amelynek célja, hogy az, aki többet vagy jobban foglalkozik a diákokkal jobban is keressen. A törvénytervezet értelmében az életkor alapú bérezés helyett elsősorban a teljesítmény alapú kerülne előtérbe. Ugyanakkor a pályakezdők bére is nagyobb mértékben fog emelkedni, így a fiatalokat is ösztönzni a tanári pályára.

Az új modellnek köszönhetően a hátrányos helyzetű térségekben tanító tanárok bére is nagyobb mértékben tud emelkedni. Három év alatt 75 százalékos pedagógusbér-emelés a cél, ami a valaha volt legnagyobb emelés.  Ha megérkeznek az EU-s források, akkor 561 ezer forint lesz a pedagógus átlagbér, 2025 januárjára pedig 800 ezer forint a kormány tervei szerint a pedagógus-átlagbér.

Mi eddig minden brüsszeli megállapodást betartottunk, így nem rajtunk múlt, hogy még mindig nem használhatjuk pedagógusbér-emelésre a Magyarországnak járó forrásokat 

 

– fogalmazott.

avsv

Gyurcsány Ferenc többször is kijelentette, Molnár Csaba pedig megerősítette, hogy ők azon dolgoznak Brüsszelben és itthon is, hogy egy fillér se érkezzen Magyarországra a pedagógusok béremelésére  - tette hozzá Rétvári Bence, aki ezt elfogadhatatlannak nevezte.

Az élénk érdeklődéssel kísért, nagy sikerrel megtartott közéleti esemény alkalmával Rétvári Bence a soproni KDNP szervezet elnökségének tagjaival – Tóth Éva elnökkel és Szepesi Istvánnal – valamint Firtl Mátyás korábbi országgyűlési képviselővel, az Országos Választmány elnökségi tagjával is megbeszélést folytatott további, időszerű közéleti kérdésekről.