Rétvári Bence: A tankönyvellátás nem üzlet, hanem közszolgáltatás

Üzlet helyett közszolgáltatás. Szeptembertől minden diák ingyenesen kapja a tankönyveket, így a kormány szerint több tízezer forintot spórolhatnak a családok. A HírTV Magyarország élőben című műsorának vendége Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára volt.

Rétvári Bence (KDNP), az EMMI parlamenti államtitkára a HírTv Magyarország élőben című műsorában (2020.08.02.)

A kormány szerint több tízezer forintot spórolhatnak a családok azzal, hogy szeptembertől ingyenes lesz az általános és középiskolás diákok tankönyve. Rétvári Bence, a Magyarország élőben című műsorunkban úgy vélte: a baloldal korábban üzletként tekintettek a tankönyvkiadásra, így a magánkiadók milliárdokat kereshettek. Az EMMI parlamenti államtitkára azt mondta: amíg polgári kormány működik Magyarországon a szülőknek nem kell fizetniük.

„Úgy gondoltuk, hogy ha egy házaspár azon gondolkodik, hogy gyermeket vállal és nyilván ebben sokan anyagi kérdéseket is mérlegelnek, akkor mindenki számítson arra Magyarországon, hogy mikor elkezdődik az iskola, szeptemberben így is elég költség van a beiskolázás kapcsán (…), de a tankönyv legyen olyan, amivel a magyar családok úgy számolhatnak, hogy az állam helyettük kifizeti. Senkinek nem fog pénzébe kerülni sem az elsős, sem az ötödikes vagy a kilencedikesek tankönyvcsomagja. Ez egy természetben nyújtott családtámogatás” - fogalmazott Rétvári Bence.

Teljes beszélgetés itt >>