Rétvári Bence: Újabb baloldali álhír, újabb lebukás!

Futótűzként járta körbe a baloldali sajtót a hír, hogy egy Health Consumer Powerhouse nevű intézet Euro Health Consumer Index című összehasonlító tanulmánya lesújtó képet fest a magyar egészségügyről - idézi fel közösségimédia-bejegyzésében Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, az EMMI parlamenti államtitkára, majd az alábbiakkal folytatja:


El is mondják a tanulmányban, hogy elmaradtak a fejlesztések a magyar egészségügyben, ezért Magyarország 35 európai ország között a 33. helyre került, csak Románia és Albánia van mögöttünk a kontinensen. (Csak a pontosság kedvéért: több, mint 500 milliárdos fejlesztés valósult meg, és évi 770 milliárdos többletforrás biztosított.)

Hogy mennyire egészségügyi és szakmai szempontú a rangsor, azt a tanulmányból vett alábbi idézet jól mutatja: „Úgy tűnik, az utóbbi években a (lengyel és magyar) kormányok nem arra koncentrálnak, hogyan lehet jól működtetni az országot, hanem más dolgokra teszik a hangsúlyt. Ilyen például a szabad sajtó felszámolása, az igazságszolgáltatási rendszer átpolitizálása, és a migránskvóták elutasítása, vagy az abortusz majdhogynem teljes körű betiltása (a legindokoltabb eseteket leszámítva).”

Rétvári Bence

Tehát: a magyar egészségügy azért az egyik legrosszabb Európában, mert Magyarország nem fogad be migránsokat. Semmi érdemi szakmai szempontrendszer, csak nyers politika. Ha a magyar és lengyel kormányok ellenállnak a kötelező betelepítési kvótáknak, akkor még az egészségügyi rendszerüket is leminősítik. És ezt képes a teljes baloldali sajtó és politika készpénznek venni, megkérdőjelezhetetlen szakmai alapként hivatkozni rá.

Elsőre nehéz megmondani, hogy Korózs Lajos hamis videója, vagy az ilyen jelentések a durvább álhírek.

Forrás: Rétvári Bence Facebook-oldala

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!