Romániai népszavazás - Soltész Miklós részvételre buzdította a romániai magyarokat

A család fogalmáról hétvégén tartandó romániai népszavazáson való részvételre buzdította a romániai magyarokat Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért is felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán, illetve a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában péntek reggel.

Soltész Miklós rámutatott: soha nem látott, történelmi összefogás jött létre Romániában a népszavazás kapcsán a különböző egyházak, politikai oldalak és civil szervezetek között. Az emberi természet része, hogy a házasság férfi és nő önkéntesen létrehozott életközössége. Jó lenne, ha nem is kellene erről szavazni, teljesen természetes lenne - fűzte hozzá.

Soltész Miklós a Miniszterelnökség államtitkára, a KDNP alelnöke

Nem kell a másféle kapcsolatot megbélyegezni, de az nem házasság. Nagyon kevesen vannak, akik azt választják, bár egyre hangosabbak - jegyezte meg.
    
Soltész Miklós szerint gyávaság a népszavazásról való távolmaradást propagálni. Mindenki vállalja a véleményét. Valószínűleg attól tartanak, hogy kiderül, milyen kevesen vannak - vélekedett.
    
Az államtitkár rámutatott: a demográfiai problémákra eddig kétféle válasz született. Az egyik Észak- és Nyugat-Európában a migráció, ami megbukott. Európa keleti fele ugyanakkor a családtámogatásban látja a megoldást. Erről szól a romániai népszavazás is.
    
A Miniszterelnökség államtitkára a székelyföldi, partiumi, erdélyi és Magyarországon tartózkodó román állampolgársággal rendelkező magyarokat is a népszavazáson való részvételre buzdította.
    
A férfi és nő házasságán alapuló családfogalom alkotmányba iktatásáról szóló népszavazást a hétvégén tartják Romániában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!