Schanda Tamás: Az MSZP 2006-ban szétverette az október 23-i tüntetést

A Színház- és Filmművészeti Egyetemről is szó volt hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára

Harangozó Tamás (MSZP) az október 23-i SZFE-tüntetéssel kapcsolatban hangsúlyozta, tízezres tömeg hömpölygött a főváros utcáin és állt ki az egyetem, a tanszabadság, az autonómia mellett. Bejelentette, törvényjavaslatot nyújtottak be az SZFE-törvény hatályon kívül helyezésére.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: az MSZP-től nem fogadnak el kritikát, hiszen 2006-ban szétverette az október 23-i tüntetést. Most biztosított a békés tüntetés lehetősége, az ellenzék pedig saját politikai haszonszerzésére akarja kisajátítani az egyetem ügyét.
    
Kitért arra, évek óta senki nem vitatja, hogy az SZFE-t át kell alakítani, most lehetőség nyílik arra, hogy egy jobb, minőségibb, versenyképesebb oktatás valósuljon meg ebben az intézményben. Van egy vita a kultúra emberei között, hogy ez hogyan működjön, ebben a vitában a politikusoknak nincs feladata - közölte.

***************************************

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egészségügyi és gazdasági intézkedésekről beszéltek a képviselők hétfőn az azonnali kérdések között az Országgyűlésben.

Böröcz László (Fidesz) azt kérdezte, hogyan lehet segíteni a járvány miatt bajba jutott cégeknek. Hangsúlyozta: fontos, hogy úgy védekezzenek a járvány ellen, hogy közben Magyarország működjön. Ennek érdekében döntött a kormány az idei évre meghozott SZÉP-kártya szabályok meghosszabbítása mellett, így jövőre is támogatják a vállalkozásokat, a belföldi turizmust és a foglalkoztatottakat is - mondta.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy reagált: a baloldal már számtalanszor megmutatta, hogy rá válsághelyzetben sem lehet számítani. Szerinte a járvány első hullámában több baloldali vezetésű településen megszorításokat vezettek be, a fizetéseket csökkentették és embereket bocsátottak el, most pedig éppen Budapest gazdaságát döntené romba az ellenzéki vezetés. Nemhogy nem segítenének az bajba jutott ágazatokon, hanem még nagyobb válságba taszítanák őket azzal, hogy különadót vezetnének be - tette hozzá.
    
Szerinte ebből is látszik, hogy a baloldal ugyanazt a bukott politikát folytatja, amit 2010 előtt.
    
Böröcz László úgy reagált: míg a kormány mindent megtett a gazdaság fellendítése érdekében, a baloldali önkormányzatok a megszorításokon kívül semmit nem csináltak.
    
Schanda Tamás viszonválaszában azt mondta: nemzeti, polgári kormány nem különadókat ró ki az emberekre, hanem a gazdaságvédelem és a magyar emberek oldalán áll.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!