Schanda Tamás: A baloldali oktatáspolitika csúfosan megbukott Magyarországon

Hiller István (MSZP) azt firtatta az Országgyűlésben, mi a kormány célja a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára
    
A kormány alapítványi fenntartásba helyezné az egyetemet, ami azt jelenti, hogy az alapítvány lesz a döntő fontos kérdésekben. Elementáris a felháborodás az ügyben, az intézmény vezetése is csak a sajtóból értesült a tervekről - tette hozzá.
    
Schanda Tamás közölte: a baloldali oktatáspolitika csúfosan megbukott Magyarországon, fizetőssé tették volna a felsőoktatást és kiszolgáltatottá tették az intézményeket a PPP-konstrukciókkal.
    
Kiemelte: az elmúlt időben sok intézkedést hoztak a felsőoktatás megerősítéséért, ezek sorába illeszkedik a modellváltás is, mert alkalmazkodni kell a kihívásokhoz a felsőoktatás sikeressége érdekében.
    
Hiller István azt kérdezte, hogy mi kell a kormánynak: az ingatlan, a pénz, vagy pedig meg akarják semmisíteni a tudásközpontot.
    
Az államtitkár emlékeztetett: a felsőoktatási stratégiában világosan megfogalmazták a célokat, modellváltásra van szükség, hogy az egyetemek megfeleljenek az elvárásoknak, feladataikat hatékonyan, gyorsan és rugalmasan lássák el.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!