Schanda Tamás: A bértámogatások számos munkahelyet mentenek meg

Szentkirályi Alexandra Schanda Tamás társaságában látogatott el egy cukrászdába, mely a kormány által nyújtott bértámogatásokat igénybe véve tudott fennmaradni a járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő (k) és Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára (j) meglátogatja a biatorbágyi Kemenes Cukrászda és Bisztrót (Biatorbágy, 2020.05.22.)

A Kormány azon dolgozik, hogy minél több, a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyet mentsen meg. Amelyeket a járvány mégis elpusztít, azok helyett pedig újakat hoznak létre.

A munkahelyvédelmi bértámogatásra, amelynek keretében elbocsátás helyett csökkentett munkaidő keretében lehet foglalkoztatni a dolgozókat, eddig több mint 120 ezer munkavállalóra adtak be kérelmet, és 59 ezeren már meg is kapták a támogatást.

A Kemenes Cukrászda is igénybe vette a támogatást, ennek köszönhetően 48 kollégájukkal továbbra is együtt tudnak dolgozni. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Schanda Tamás miniszterhelyettes a biatorbágyi üzemükbe és üzletükbe látogatott el.

A látogatásról hivatalos Facebook-oldalán számolt be a kormányszóvívő:

A koronavírus-járvány következtében rengeteg magyar ember munkája került veszélybe. A Kormány azon dolgozik, hogy minél több munkahelyet mentsen meg, és hogy minél több új munkahelyet hozzon létre. Schanda Tamás államtitkár úrral egy olyan cukrászdát látogattunk meg, amely ugyancsak igénybe vette a munkahelyvédelmi bértámogatást, így az ott dolgozóknak továbbra is tudnak munkát és megélhetést adni – írta bejegyzésében a kormányszóvívő.

Schanda Tamás is beszámolt az eseményről a Facebook profilján:

„A magyar vállalkozók és kollégáik megfeszített munkája nélkül nem lehetett volna ennyire eredményes a hazai gazdaság az elmúlt 10 évben. A járvány okozta válság most sokukat nehéz helyzetbe sodorta - ezért segítünk nekik a bértámogatási rendszerrel. Szentkirályi Alexandrával Biatorbágyon látogattunk meg egy céget, amely igénybe vette a munkahelyvédelmi támogatást."

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!