Schanda Tamás: A kormány célja, hogy a magyar felsőoktatás versenyképes és innovatív legyen

Mellár Tamás (Párbeszéd) kedden az Országgyűlésben arról beszélt, hogy Magyarországon átalakulás folyik a felsőoktatásban, újabb egyetemek magánosítására kerül sor. Schanda Tamás államtitkár válaszolt.

Schanda Tamás (KDNP),  az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára
    
Az ellenzéki képviselő úgy vélte, sokan gondolhatják, hogy privatizáció megy végbe, és a befektetők gondoskodnak róla, hogy hatékonyan működjenek az egyetemek. Ezzel szemben a kormány alapítványokat alakított, és ezek élére olyan vezetőket nevezett ki, akik szerintük megbízhatók - fogalmazott.
    
Azt mondta, ami történt, nem privatizáció, magánosítás, hanem hitbizományba adás. A kormány azt várja, hogy javul a gazdálkodás minősége, és az oktatás, kutatás területén előrelépés lesz. De az alapítványok élére kinevezett vezetők nem sokat értenek az adott szakterülethez, a felsőoktatáshoz - tette hozzá.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy válaszolt, a kormány célja, hogy a magyar felsőoktatás versenyképes és innovatív legyen, a hallgatók minőségi képzésben vegyenek részt, hasznosítható tudást kapjanak, és az ennek eléréséhez szükséges intézkedéseket megteszik.
    
Közölte: kioktatást, tanácsot nem kérnek azoktól, akiknek szövetségesei fizetőssé akarták tenni a magyar felsőoktatást és a PPP-konstrukciókkal kiszolgáltatottá tették az intézményeket.
    
A kereszténydemokrata államtitkár úgy látja, ezzel szemben most sok fejlesztés szolgálja a felsőoktatás javítását. Fenntartói modellváltásra kerül sor, indokolt újfajta struktúrák létrehozása.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!