Schanda Tamás: A kormány mindent megtesz a magyar emberekért

A kormány mindent megtesz azért, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét a koronavírus-járvány idején – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az M1 aktuális csatornán kedd este.

Schanda Tamás (KDNP) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára

Schanda Tamás hangsúlyozta: a kormánynak vannak forrásai és minden eszközt mozgósítani fog a magyar emberek védelmére.

Mint mondta, eddig 225 milliárd forintot költött védekezésre a kormány.

Egyrészt orvosi eszközöket és védőfelszereléseket vásároltak, elsősorban Kínából, másrészt a magyar vállalkozásokkal együtt dolgoztak azon, hogy a cégek át tudjanak állni a védekezést segítő termékek gyártására.

Kitért arra: ma még nem lehet megmondani, hogy mennyibe fog kerülni a védekezés, de a rendelkezésre álló keret felülről nyitott, a kormány minden pénzt biztosít, ami a védekezéshez szükséges.

Az államtitkár elmondta: zajlik a költségvetés áttervezése, és jelezte, hogy a kormány számára a gazdaság területén a legfontosabb a munkahelyek megvédése.

„A politikánk középpontjában eddig is a munkahelyek teremtése állt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy 2010-ben 12,5 százalékos volt a munkanélküliség, mára ez az arány 3,5 százalék. „Ezt a politikát szeretnénk a továbbiakban is folytatni, (…) hogy megvédjük a magyar emberek munkáját és önbecsülését” – hangoztatta az államtitkár.

Schanda Tamás szólt a vállalkozásokat segítő, korábban bejelentett támogatásokról is. Mint mondta, a hiteltörlesztések felfüggesztése több mint 3 ezer milliárd forintot hagyott a vállalkozásoknál. Ez arra elég, hogy „levegőhöz jussanak” a cégek, és ki tudják alakítani a stratégiájukat.

Hozzátette: a kormány feladata, hogy a következő időszakban további intézkedéssekkel segítse a vállalkozásokat, és olyan „javaslatokat tudjunk letenni a cégek döntéshozóinak az asztalára, amelyekkel biztosítjuk őket arról, hogy kapnak támogatást ahhoz, hogy megvédjék a magyar emberek munkahelyeit”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!