Schanda Tamás: A környezeti örökségünk védelme nem politikai divat kérdése

Schmuck Erzsébet (LMP) azt kifogásolta az Országgyűlésben, hoy szerinte a kormány nem tartja fontosnak a zöldfelületek védelmét, az elmúlt időben a kiemelt beruházásoknak sok fa és zöldfelület esett áldozatul. Pedig a szélsőséges időjárási viszonyok is azt mutatják, hogy a klímaválság súlyosbodik - magyarázta.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára

Közölte: a zöldfelületek megóvása és növelése a klímasemlegesség miatt is lényeges, és az embereknek is egyre fontosabb cél. A Hajógyári-sziget és a tatai Öreg-tó kérdésében is igaz ez, az embereknek számít a zöldfelületek védelme - mondta.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára kijelentette: a teremtett világ védelme a kormánynak kiemelten fontos, a környezeti örökségünk védelme nem politikai divat kérdése. A kormány ennek érdekében cselekszik, újabb és újabb lépéseket tesz, ellentétben a baloldallal - vélekedett. Hozzátette: a baloldal nem támogatta azt a célt, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges országgá váljon, nem szavazta meg a vonatkozó törvényt.
    
Közölte: nem elég klímavészhelyzetet hirdetni és nem csinálni semmit, ezzel szemben a kormány sok konkrét intézkedést hoz.

MSZP: a kormány tétlenül nézi, ahogy egy külföldi cég tönkreteszi az embereket

Gurmai Zita (MSZP) kifejtette az Országgyűlésben: a kormány folyton azt szajkózza, hogy a magyarok érdekeit védik, a keményen dolgozó kisemberekét, mégis tétlenül nézi, ahogy Vásárosnaményban egy külföldi cég tönkreteszi az embereket. A városban egy ruhagyár 530 dolgozója veszítette el az állását - mondta.
    
Közölte: sok érdemi javaslatot tettek le az asztalra, de a kormány mind lesöpörte ezeket, pedig még most sem lenne késő cselekedni. Az emberek valódi tetteket várnak a kormánytól - jelentette ki.
    
Schanda Tamás szerint fontos téma ez, ezért szomorú és felháborító, hogy a képviselő politikai haszonlesésére használja fel az emberek szerencsétlen helyzetét. Az érintett munkavállalókkal a foglalkoztatójuk tisztességtelen módon bánt el, olyan helyezett teremtett, amelyben az állam nem tud közvetlenül segíteni a munkavállalóknak, mert nem szűnt meg a munkaviszonyuk, így a szükséges támogatásokat nem lehet biztosítani nekik. Ez felelőtlen és elítélendő döntés, és olyan lehetőségeket kell keresni, amelyekkel mégis segíteni tudnak a dolgozóknak - mondta.
    
Megjegyezte: a magyar foglalkoztatási adatok kifejezetten jónak számítanak európai összehasonlításban, és már elkezdődött a kilábalás a járvány teremtette helyzetből.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!