Schanda Tamás: A legfontosabb vezérfonal a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése

Állami kitüntetéseket adott át az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a budapesti Vigadóban.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára köszöntőt mond az állami kitüntetések átadásán a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 17-én. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adják át. (MTI fotó: Máthé Zoltán)

A koronavírus-járvány miatt mostanra halasztott díjátadón Schanda Tamás kiemelte, hogy a munka becsülete Magyarországon és Közép-Európában még mindig a legnagyobb érték, a jól végzett munka ugyanis hazafiság.
    
Az államtitkár 73 kitüntetést és elismerést adott át, tízen vették át a Magyar Bronz, tizen a Magyar Ezüst és huszan a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, 16-an részesültek a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, 17-en pedig Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetésben.

Schanda Tamás
    
Az állami kitüntetésben részesülők az elismerések ünnepélyes átadásán a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 17-én. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adják át. (MTI fotó: Máthé Zoltán)

„Ez az ünnepség nemcsak a kitüntettek nagyszerű munkájának állami elismerése, hanem valójában egyben nemzeti seregszemle azok körében, akik részt vesznek nemzedékünk nagy feladatában, az országépítésben" - hangsúlyozta, és megemlítette, hogy a kitüntetettek a magyar innováció „derékhadához tartoznak".
    
Példát mutattak elhivatottságból, mintát adtak munkabírásból, és sajátosan magas mércét állítottak fel szakmájukban, elkötelezettségük ezért példa lehet minden magyar ember számára - mondta.
    
Schanda Tamás emlékeztetett arra, hogy öt hónapja Magyarországot is elérte a koronavírus, védekezésre kényszerült az ország.
   
„Mint annyiszor a magyar történelemben, nem mi hoztunk magunkra a bajt, jött az magától, Magyarország azonban jól vizsgázott, és sikeresen vette az első akadályokat" - jegyezte meg.
    
Kitért arra is, hogy a koronavírus a kormány tízéves munkájának eredményeit sodorta veszélybe.
    
Tíz éve a csőd széléről hozták vissza az országot, munkaalapú és családbarát Magyarországot építettek, ennek köszönhetően soha nem látott szintet ért el a foglalkoztatás 2020 elején és rekordalacsony volt a munkanélküliség. Az év elején már 850 ezerrel több ember dolgozott az országban, mint 2010-ben - közölte.
    
Az elmúlt évtizedben a foglalkoztatási ráta 54 százalékról 70 százalék fölé emelkedett, a munkanélküliség ráta pedig 12 százalékról 3,5 százalékra csökkent. A magyar vállalkozások erősödtek, és nagy terveket szőttek, ebbe a sikerszériába csapott bele a vírus - fogalmazott Schanda Tamás.
    
A járvány rávilágított arra is, hogy annak a gazdaságnak erősebb az ellenállóképessége, amely önálló és saját gazdaságpolitikát folytat, ennek sarokköve a munkaalapú gazdaság. Ezért a legfontosabb vezérfonal a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése, amelyet a kormány programjaival támogat - fűzte hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!