Schanda Tamás: Mellár Tamás szavai nem fedik a valóságot

Mellár Tamás (Párbeszéd) arról beszélt az Országgyűésben, hogy idén az elektronikus információszolgáltatási nemzeti program költségvetése már szerinte nem biztosítja Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika-adatbázisának, az Arcanum Digitális Tudománytárnak a finanszírozását.

Schanda Tamás (KDNP), az ITM parlamenti államtitkára

Az adatbázist márciustól csak előfizetéssel lehet igénybe venni, holott 2016 és 2019 között százszázalékos központi támogatást élvezett a program, amelyet 266 ezer egyetemi hallgató, 18 ezer felsőoktatási oktató, 8 ezer kutatóintézeti munkatárs, muzeológus, 5 ezer orvos, 325 ezer közkönyvtári, levéltári felhasználó és 5 ezer határon túli használt - közölte.
    
A kormánynak nincs 2 milliárd forintja az adatbázisra, miközben 150 milliárd forintot fordít propagandára? - firtatta.
    
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a képviselő szavai nem fedik a valóságot. Kifejtette: a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal ugyanúgy, ahogy a korábbi években is 2020-ban is 1,95 milliárd forinttal támogatja az elektronikus információszolgáltatási programot annak érdekében, hogy a különböző adatbázisokhoz ingyenesen hozzá lehessen férni.
    
Hozzátette: a forrás felhasználásáról a kormánytól és a hivataltól is teljesen független programtanács dönt, ahol szavazati joguk kizárólag a szakmai és tudományos szervezeteknek van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!