Schanda Tamás: Nem fog összeomlani a magyar víziközmű-rendszer

Keresztes László Lóránt (LMP), arról beszélt az Országgyűlésben, hogy szerinte rendkívül súlyos válságban van a víziközmű-vagyon és a szakmai szervezetek másfél- és háromezermilliárd forint közé teszik a fejlesztésekből a következő 15 évre hiányzó összeget.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára

Arról érdeklődött: mekkorára becsüli a kormányzat a területről hiányzó forrásokat, mekkora összegre lehet majd pályázni, és milyen reális, átfogó stratégiája van a kormányzatnak a helyzet kezelésére.
    
Schanda Tamás, a szaktárca parlamenti államtitkára azzal kezdte válaszát: nem fog összeomlani a magyar víziközmű-rendszer, ahogy egyetlen olyan hálózat sem, amelynek katasztrófáját az ellenzék rendszeresen vizionálja.
    
Hozzátette: 2010-ben egy négy évtizede elmaradó korszerűsítésekkel működő hálózat működött Magyarországon, a kormányzat viszont már a következő évben megtette az első lépéseket a helyzet orvoslására.
   
 Az a célunk, és nem is lehet más, hogy Magyarországon mindenki tiszta ivóvízhez jusson - fogalmazott.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!