Schanda Tamás: Senki sem vitathatja el tőlünk '56 dicsőségét

Hiába a kegyetlen megtorlás, hiába a vérvörös kommunizmus bosszúja, senki nem vitathatja el tőlünk, hogy a 20. század történelmében az 1956. október 23. és november 4. közötti dicsőséges két hét rólunk, magyarokról szólt - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a II. kerületi KDNP elnöke 2019. november 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából Budapesten, a Mansfeld-parkban.

Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszédet mond 2019. november 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából Budapesten, a Mansfeld-parkban (ITM fotó: Véssey Endre)

A politikus arra is emlékeztetett, hogy bár 1956. november 4-én kezdetét vette a kommunista hatalom véres megtorlása, ennek ellenére voltak, akik kitartottak a küzdelemben.

Schanda TamásSchanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszédet mond 2019. november 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából Budapesten, a Mansfeld-parkban (ITM fotó: Véssey Endre)
    
„Tudták, nem nyerhetünk. És mégis folytatták a harcot, ki-ki lehetősége szerint tovább éltette az ellenállást az ördögi hatalommal szemben" - mondta, és felidézte Mansfeld Péter sorsát, akit a 18. születésnapja után pár nappal végeztetett ki a kommunista diktatúra.

Schanda Tamás
    
Schanda Tamás (KDNP), az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára virágot helyez el 2019. november 4-én, a nemzeti gyásznap alkalmából Budapesten, a Mansfeld-emlékműnél (ITM fotó: Véssey Endre)

Schanda Tamás az Építsünk hidat! elnevezésű, a budapesti II. kerületi és XVI. kerületi kereszténydemokraták és civilek által szervezett rendezvény-pár budai ünnepségén szólalt fel.

Schanda TamásMansfeld-szobor a Mansfeld-parkban (Budapest, 2019.11.04. ITM fotó: Véssey Endre)

A pesti megemlékezésen, Tóth Ilonka szobránál és szülőházánál a XVI. kerület alpolgármestere, Szász József mondott ünnepi beszédet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!