Schanda Tamás: Tíz év alatt 36 milliárd környezetbarát buszokra

A nemzeti buszstratégia keretében 36 milliárd forint támogatás érhető majd el a következő tíz évben környezetbarát, döntően elektromos buszok beszerzéséhez a helyi közlekedésben, a tervek szerint 2022-től a kormány kizárólag az elektromos meghajtású autóbuszok beszerzését és továbbfejlesztését támogatja - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szombaton Debrecenben.

Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója, Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára és Papp László polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje (b-j) elhelyezi az időkapszulát a holding leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyén épülő új buszgyártó csarnok alapkőletételén Debrecenben, 2019. október 12-én. (MTI fotó: Czeglédi Zsolt)

Schanda Tamás az ITK Holding Zrt. új buszgyártó csarnokának alapkőletételén a kormány kiemelt céljának nevezte, hogy a hazai közösségi közlekedést főként hazai gyártásból tudják megoldani.

Schanda TamásSchanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium  parlamenti államtitkára beszédet mond az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. telephelyén épülő új buszgyártó csarnok alapkőletételén Debrecenben, 2019. október 12-én. (MTI fotó: Czeglédi Zsolt)

Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: társaságuk a mobilitás terén 26 milliárd forintot meghaladó összegű fejlesztéseket és beruházásokat hajtott végre az elmúlt években, az új debreceni gyártócsarnok kétmilliárd forintba kerül.

Schanda TamásAz ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett Mercedes-Benz Reform iskolabusz Debrecenben a bemutatója napján, 2019. október 12-én. Ezen a napon helyezték el az új buszgyártó csarnok alapkövét. (MTI fotó: Czeglédi Zsolt)