Semjén Zsolt: Akkor van magyar megmaradás, ha a nemzet tagjai büszkék magyarságukra

A magyarság számára akkor van megmaradás, ha a magyar nemzet minden tagjában él a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a március 15-ei állami kitüntetések átadásán pénteken, Budapesten.

Balogh László,  Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke kitüntetést vesz át Semjén Zsolttól, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettestől, a KDNP elnökétől.

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: egy nemzet, egy közösség számára akkor van jövő, akkor van megmaradás, ha tagjaiban ott él a tudat, hogy nemzettársai nagyszerű dolgokat visznek véghez. Ez különösen igaz egy olyan kis létszámú nemzet, mint a magyarság esetében – fűzte hozzá.

aaSemjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke átadja Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Rojkovich Bernadette orvosnak, a Budai Irgalmasrendi Kórház Reumatológia I. - Rehabilitáció Osztályának osztályvezető főorvosának, a Magyar Bioetikai Társaság elnökének

A tudósainkra, művészeinkre büszkék lehetünk a történelmünk során, a ma köztünk élők, a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtók jelentik azonban a nemzet megtartó erejét az egész magyarság számára – mondta.

aaSemjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Vizi Elemér jezsuita szerzetesnek, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának tartományfőnökének

Hangsúlyozta: a díjazottak teljesítménye, életműve a magyar megmaradásnak, a magyar jövőnek, a magyar nemzeti értékeknek a gazdagítását szolgálja.

aa

Semjén Zsolt felidézte, az emberiség története során mindig voltak kitüntetések, mindig elismerték a kiemelkedő teljesítményeket.

aa

Az ünnepségen Semjén Zsolt a kormányfő előterjesztésére a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket - Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt – nyújtott át.

ada