Semjén Zsolt az aláírások további gyűjtését kéri a Minority SafePack kezdeményezéshez

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt kéri, „rendületlenül" folytatódjon az aláírások gyűjtése a Minority SafePack kezdeményezés keretében.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke aláírja a Máért plenáris ülése után, a sajtó képviselői előtt Minority SafePack elnevezésű kezdeményezést. Mellette Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnöke (j2), Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár (j1) és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke (b). (Fotó: Váli Miklós)

A kormányfő nemzetpolitikáért felelős helyettese csütörtökön az MTI-nek Kelemen Hunor nevében is köszönetét fejezte ki a Rákóczi Szövetség felé, amely az aláírások gyűjtését koordinálta.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke beszél (középen), mellette Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke (b2), Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár (b1) és Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnöke (j). (Fotó: Váli Miklós)

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kiemelte: arra kéri a magyarokat, hogy „rendületlenül" folytassák az április 3-i határidőig az aláírások gyűjtését. Előfordulhatnak ugyanis rontott vagy hibás adatok, és ezért szükséges, hogy egy 10 százaléknyi biztonsági tartalék legyen.

A nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezés (Minority SafePack) 2017 májusában az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) 15. kongresszusán indult el. Hét uniós tagállamban egymillió aláírást kell gyűjteni április 3-ig, hogy az unió érdemben foglalkozzon az őshonos európai kisebbségekkel.

(Fotó: Váli Miklós)

Aki támogatná a kezdeményezést, elektronikus úton a www.jogaink.hu oldalon vagy papír alapon valamennyi postahivatalban ingyenes válaszborítékban feladva megteheti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!