Semjén Zsolt: Az Európai Unió térjen vissza keresztény gyökereihez!

Az Európai Unió keresztény gyökereihez való visszatérést szorgalmazta Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes pénteken Tatán, a kisebbik kormánypárt önkormányzati tanácsának konferenciáját követő sajtótájékoztatón.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes beszédet mond a KDNP Önkormányzati Tanácsának konferenciáján Tatán, a Piarista Rendházban 2019. április 12-én. (MTI fotó: Bodnár Boglárka)

„A KDNP felelőssége, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez. Felmutassuk Európa számára, hogy családtámogatási rendszerünk segítségével Magyarországon magyar gyerekek születnek, magyar kultúrával felnőve, és nemzetünk fennmarad” - mondta Semjén Zsolt.

KDNP KÖTA Kereszténydemokrata Önkormányzati Tanács tatai ülésén résztvevők egy csoportja (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Kijelentette, az unió az Európai Bizottság hibás politikája következtében kizökkent a normalitásból, megtagadta keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitást és a családokat is.

A mostani EU-s bürokrácia kormányzása nem sikeres, mert nem tudták kezelni a gazdasági válságot, nem tudták a briteket benntartani az EU-ban és közben beengedték a migránsokat - sorolta kifogásait a politikus.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a KDNP Önkormányzati Tanácsa ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Amit az EU csinált, az inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus - mondta Semjén Zsolt, utalva az Európai Bizottság és Magyarország közötti jogvitákra a migráció ügyében. „Mi betartottuk a dublini és a schengeni szerződést, megvédtük határainkat és érvényt szereztünk a törvénynek” - fűzte hozzá.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes aláírja az Orbán Viktor programját támogató ívet Tatán, a Piarista Rendházban 2019. április 12-én. Mellette Michl József KDNP-s polgármester (balra) és Seszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke (MTI Fotó: Bodnár Boglárka)

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország volt az egyetlen ország, amelyik megkérdezte saját népét, hogy akar-e bevándorlóországgá válni, kevert népességű országban élni. „Mert demokraták, törvénytisztelők és korrektek vagyunk” - fogalmazott.

Hangsúlyozta, a KDNP szerint a tengerbe fulladt migránsokért azok felelősek, akik felelőtlenül idehívták őket. „Az a korrekt álláspont, amit mi mondunk. Ne gyertek, mert nem tudunk és akarunk beengedni titeket, mert meg akarjuk őrizni a saját civilizációnkat és kultúránkat!” - hangoztatta a politikus.

KDNP KÖTSeszták Oszkár, a KDNP Önkormányzati Tanácsának elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke (középen) aláírja az Orbán Viktor programját támogató ívet Tatán, a Piarista Rendházban 2019. április 12-én. Mellette Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, miniszterelnök-helyettes (jobbra) és Michl József KDNP-s polgármester (KDNP Fotó: Váli Miklós)

Semjén Zsolt a Fidesz-KDNP-t a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb szövetségének nevezte, mivel - mint mondta - példa nélküli, hogy három egymást követő parlamenti választást nyertek meg kétharmados többséggel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!