Semjén Zsolt és Harrach Péter Moszkvában tárgyalt (FRISSÍTVE!)

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes csütörtökön megbeszélést folytatott Moszkvában Ilarion metropolitával, a moszkvai patriarchátus Külső Egyházügyi Kapcsolatok Hivatalának irányítójával.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, miniszterelnök-helyettes (balra) és Ilarion metropolita, a moszkvai patriarchátus Külső Egyházügyi Kapcsolatok Hivatalának irányítója (Moszkva, 2019.06.20.)

A felek áttekintették az orosz ortodox egyház magyarországi helyzetét, megvitatták az orosz ortodox egyházhoz tartozó magyarországi templomok építésének, felújításának ügyét, és a Magyarország és a moszkvai patriarchátus közötti kapcsolatokat.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, miniszterelnök-helyettes (b) és Ilarion metropolita, a moszkvai patriarchátus Külső Egyházügyi Kapcsolatok Hivatalának irányítója (Moszkva, 2019.06.20.)

A megbeszélésen elhangzott, hogy a Patriarchátus is nagyra értékeli Magyarország üldözött keresztények megsegítése érdekében tett erőfeszítéseit. A metropolita elfogadta a miniszterelnök-helyettes meghívását a 2019 novemberében Budapesten megrendezésre kerülő, keresztényüldözésről szóló  II. nemzetközi konferenciára.

Semjén Zsolt és Harrach Péter MoszkvábanSemjén Zsolt (balról az első), Harrach Péter (balról a második) és Ilraion metropolita (jobbról az első) moszkvai tárgyalásain (2019.06.20.)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője a patriarkátusi találkozót követően, csütörtökön megbeszélést folytatott Nyikolaj Fjodorovval, az orosz felsőház első elnökhelyettesével, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására 2019. szeptember 9-én Magyarországra látogat.

Semjén Zsolt és Harrach Péter MoszkvábanSemjén Zsolt és Harrach Péter megbeszélést folytatott Nyikolaj Fjodorovval, az orosz felsőház első elnökhelyettesével (Moszkva, 2019.06.20.)

A találkozón áttekintették az orosz-magyar parlamenti, gazdasági és kulturális kapcsolatokat.

Semjén Zsolt

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a szentpétervári törvényhozásnak otthont adó Mariinszkij Palotában udvariassági találkozón vett részt Szergej Szolovjov első alelnökkel és Alekszandr Kusakkal, az Egységes Oroszország párt frakcióvezető-helyettesével.

Semjén ZsoltSemjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (balról a második) és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője (balról a negyedik) a szentpétervári törvényhozásnak otthont adó Mariinszkij Palotában megtartott udvariassági találkozón Szergej Szolovjov első alelnökkel és Alekszandr Kusakkal, az Egységes Oroszország párt frakcióvezető-helyettesével (Moszkva, 2019.06.21.)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!